Video

Noodweer brengt kermisklanten niet van de wijs, attracties draaien door

23 juli om 16:31 • Aangepast 1 augustus om 02:01
nl
Wie dinsdagmiddag wilde zwaaien en zwieren op de kermis van Tilburg, moest niet bepaald van suiker zijn. Kort voor vier uur brak boven de stad een enorm noodweer los. Straten stonden blank, maar attracties draaiden vrolijk door.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Voor zover mogelijk zochten de meeste kermisklanten een plek om te schuilen voor het water dat met bakken uit de lucht kwam. Heel lang hield het noodweer niet aan. Zo snel als de lucht betrok, zo vlug was de stortbui ook weer voorbij.

Kermiswethouder Maarten van Asten kwam na een bezoekje aan KermisFM het kermisterrein weer snel opgelopen. "De regen begint al minder te worden. We houden het weer goed in de gaten. Alle attracties draaien gewoon door."

Stroomstoring
Rond dezelfde tijd dat het noodweer losbarstte, meldde Enexis een grote stroomstoring in Tilburg. Bijna 10.000 huishoudens zitten zonder elektriciteit. De kermisattracties hadden ook hiervan geen last.

"Als ik om me heen kijk, zie ik alle lampjes nog branden", bevestigt Van Asten. "We hebben meerdere manieren om de attracties van stroom te voorzien. De kermisexploitanten hebben eigen stroomaggregaten of een aansluiting op de gemeentelijke voorzieningen. Ook werken ze steeds vaker met batterij-packs om zo duurzaam mogelijk vertier te bieden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!