Nieuwe huisarts voor Eindhovense patiënten van failliete Co-Med

24 juli om 12:45 • Aangepast 1 augustus om 02:00
nl
Ongeveer 1700 patiënten van de failliete keten Co-Med die waren aangesloten bij een praktijk in Eindhoven, hebben een andere vaste huisarts gevonden. Vanaf 1 september kunnen zij terecht bij een nieuwe praktijk, zegt zorgverzekeraar CZ.
Profielfoto van Wim CoenenProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Eindhoven is de tweede Brabantse plaats waar het is gelukt om een structurele oplossing te vinden voor mensen die patiënt waren bij Co-Med. Begin deze maand kregen 4400 patiënten uit Breda al het goede nieuws. Ook inwoners van Den Haag en Breezand hebben al een nieuwe huisarts gevonden.

Fonkelzorg
De praktijk van Co-Med in Eindhoven wordt overgenomen door Fonkelzorg. Ook dat is een commerciële huisartsenketen, maar zij werken wel iets anders dan hun voorganger. Fonkelzorg had al vier praktijken in Den Bosch, Oss en Uden en was al van plan uit te breiden in Eindhoven.

Omdat ze al bezig waren met de voorbereidingen voor dienieuwe praktijk in Eindhoven, konden ze versneld openen nu de patiënten van Co-Med zonder huisarts zitten.

Failliet
Co-Med, dat verspreid door het land huisartsenpraktijken had, werd begin deze maand failliet verklaard. Het bedrijf had dat zelf aangevraagd, omdat de zorgverzekeraars de overeenkomsten hadden opgezegd. Daardoor kreeg de commerciële keten geen geld meer binnen.

Eerder hadden enkele werknemers al gevraagd de keten failliet te verklaren, omdat zij hun salaris niet of te laat ontvingen. Co-Med lag ook onder vuur omdat de huisartsen niet goed bereikbaar zouden zijn. Volgens critici probeerde Co-Med vooral zoveel mogelijk geld te verdienen.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Tijdelijk andere huisarts voor 4400 Co-Med patiënten in Breda

Zo willen deze huisartsen de patiënten van Co-Med overnemen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!