Video

Trucker (58) rijdt man dood op vluchtstrook A58 en krijgt taakstraf

24 juli om 16:34 • Aangepast 7 augustus om 02:04
nl
De Hongaarse vrachtwagenchauffeur (58), die februari vorig jaar een dodelijke aanrijding veroorzaakte op de snelweg A58 bij Moergestel, heeft een taakstraf van 240 uur gekregen. Ook mag hij een jaar niet rijden. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag geoordeeld. Bij het ongeluk kwam een 68-jarige Belg om het leven.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man uit België stond stil op de vluchtstrook om de lading van zijn aanhanger te controleren. Op dat moment reed de Hongaarse trucker I.L. gedeeltelijk op de vluchtstrook en botste met zijn rechtervoorkant op de linkerachterkant van de aanhanger, geladen met hout. De Belg raakte bekneld onder de aanhanger en de vangrail en overleed ter plekke.

Een vrouw, die bij het slachtoffer in de auto zat, raakte bij de aanrijding niet gewond. De Hongaar belandde met zijn zware vrachtwagen naast de weg. De A58 was na het ongeluk urenlang afgesloten.

Volgens de Hongaarse chauffeur stond de aanhanger gedeeltelijk op de rijbaan en had hij zijn alarmlichten niet aan. Ook was het volgens hem op dat moment druk op de snelweg.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision

Maar uit alle bewijs blijkt dat er niets van zijn verhaal klopt. Zo blijkt uit onderzoek dat de chauffeur langzaam naar rechts afweek en op de vluchtstrook belandde. Ook stonden de alarmlichten van de Belg aan. Een getuige die achter de Hongaar reed, had de stilstaande auto wel opgemerkt en dus concludeert de rechtbank dat de I.L. die auto op de vluchtstrook had moeten zien.

De Hongaar heeft de auto echter volledig over het hoofd gezien en heeft pas geremd toen hij de aanhanger raakte.

Naast de taakstraf van 240 uur en een jaar zonder rijbewijs, kreeg de 58-jarige man ook nog eens een jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. Die gaat pas in als hij binnen twee jaar weer in de fout gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!