Zo staat PSV er anderhalve week voor de Johan Cruijff Schaal voor

25 juli om 10:07 • Aangepast 7 augustus om 02:05
nl
Net bekomen van het EK voetbal staat de start van het clubvoetbal alweer op het programma. In en rondom het Philips Stadion is veel hetzelfde gebleven. Zorgenkindje bij PSV is hooguit de verdediging, maar voorlopig zijn belangrijke sterkhouders terug van het EK en lijken ze ook in Eindhoven te blijven.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Zondag 4 augustus begint PSV aan het nieuwe seizoen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Voor die tijd wacht nog één oefenwedstrijd tegen Valencia zaterdag op de PSV-fandag. Veel veranderd is er niet in Eindhoven ten opzichte van vorig seizoen, maar er zijn altijd zaken die verbeterd kunnen worden.

Neem de acherhoede, daar is de spoeling wel erg dun nadat een aantal spelers vertrok en bijvoorbeeld Sergino Dest er nog zeker een halfjaar uit ligt met een blessure. "Het is geen geheim dat we ons in de verdediging willen versterken", zei Peter Bosz woensdagavond na de gewonnen Lichtstadderby tegen FC Eindhoven, 3-2.

"We hoeven niet veel dingen anders te doen."

Concreet doelt de trainer dan op een rechter centrale verdediger. Na het vertrek van André Ramalho en Armel Bella-Kotchap blijft alleen kersverse aanwinst Ryan Flamingo nog over voor die positie. Al kan natuurlijk Jerdy Schouten op die plek ook uit de voeten. Hij en Joey Veerman keren donderdag terug bij PSV. Zij kregen na het EK in Duitsland nog twee weken vakantie.

Veerman en Schouten sluiten donderdag, twee weken na de halve finale tegen Engeland op het EK, weer aan bij PSV (foto: ANP).
Veerman en Schouten sluiten donderdag, twee weken na de halve finale tegen Engeland op het EK, weer aan bij PSV (foto: ANP).

Toch zal een kritische supporter terecht de wenkbrauwen fronsen bij de huidige verdediging. Want achter Jordan Teze is er niet direct een reserve rechtsback te vinden. In het oefenduel met FC Eindhoven speelde op die plek de pas 15-jarige Fabian Mérien uit Veldhoven.

"Ik heb die zorgen wat minder", zei Peter Bosz. "Op rechts kan ook Ryan Flamingo als vleugelverdediger spelen. En op links stond vandaag Frederik Oppegard als back. Hij was de beste van het veld." De Noor werd vorig seizoen uitgeleend aan Go Ahead Eagles en zal dit seizoen als stand-in fungeren voor Mauro Júnior die juist weer een basisplaats gaat krijgen omdat Dest geblesseerd is.

LEES OOK: PSV begint aan nieuwe seizoen: ‘Er gaat gejaagd worden op ons’

Het middenveld en de aanval van de landskampioen zijn voorlopig nog intact gebleven. Bosz: "We hoeven daarom ook niet veel dingen anders te doen. Natuurlijk moet het beter en daar heb ik vorige week in het trainingskamp op gehamerd. Maar verder doen we eigenlijk hetzelfde als vorig jaar."

Waar het qua inkomende transfers voorlopig dus lijkt te blijven bij een centrale verdediger zal het qua uitgaande transfers nog spannend blijven. Jerdy Schouten, Johan Bakayoko en Joey Veerman zijn interessante spelers voor andere clubs. "En wij kunnen niet zeggen dat we ze absoluut niet verkopen", beseft de oefenmeester. "Maar voorlopig ga ik er vanuit dat ze hier na 1 september nog zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!