Liveblog

112-nieuws: autodieven strippen Mercedes • diefstal op de markt

25 juli om 06:30 • Aangepast 7 augustus om 02:07
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

18.18

Drugswoning gesloten in Vught

Een woning aan de Repelweg in Vught is vandaag op last van de burgemeester tijdelijk gesloten. Vorige maand trof de politie in deze woning een hennepkwekerij aan.

15.10

Brand in kermisattractie

Op de kermis in Uden is vanmiddag rond half drie brand ontstaan in een attractie. De brandweer kwam met een bluswagen naar de kermis en had de brand snel onder controle. Het is niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

14.50

Politie zoekt jongeren na steekpartij en geweld

De politie is op zoek naar een groep van ongeveer acht mannen en jongens die op maandag 22 en dinsdag 23 juli betrokken zijn geweest bij een steekpartij en geweld in Eindhoven. De politie schrijft daar vandaag over op haar website. Twee verdachten van 21 en 15 uit Utrecht zijn daarvoor al opgepakt. Zij zouden samen met anderen betrokken zijn geweest bij een steekpartij in de nacht in de buurt van de Catharinakerk. Hierbij is een man in zijn nek gestoken. Met deze man gaat het volgens de politie goed, maar het had heel anders kunnen aflopen.

De groep heeft ook een jongen bedreigd in het centrum van de stad. Hij werd belaagd en in zijn gezicht geslagen. Toen het slachtoffer een kettingslot pakte om zich te verdedigen, nam de groep mannen de benen. Agenten hielden kort daarna twee geweldplegers aan en vonden in de bosjes in de buurt een mes.

13.07

Verdachten trekken mes na diefstal

Twee mannen hebben dinsdag op de markt op het 18 Septemberplein in Eindhoven een diefstal gepleegd. Dat zegt de politie Eindhoven vandaag op Instagram. Ze stalen spullen bij een marktkraam en namen vervolgens de benen. Bij hun vlucht trokken ze een mes. Het tweetal is daarna door agenten opgepakt. De politie zoekt mensen die iets van de diefstal hebben gezien en vraagt hen contact op te nemen.

08.49

Brand in Eindhoven

De brandweer is uitgerukt naar een brand aan de Friezenkampstraat in Eindhoven. Er is opgeschaald naar een grote brand, omdat het vuur volgens de brandweer kan uitbreiden. Volgens de brandweer is de brand moeilijk te vinden.

Lees hier meer over de brand

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
08.47

Vertraging op de A16

Op de snelweg A16 naar Breda is een half uur vertraging door een pechgeval en een ongeluk. Er is één rijstrook dicht. Aan de andere kant van de A16 is twintig minuten file.

08.02

Politie zoekt met helikopter naar auto-inbrekers

Auto-inbrekers zijn de afgelopen nacht in Sprang-Capelle achtervolgd door de politie. Die zocht met een helikopter en hondengeleiders, en verschillende politieauto's naar de criminelen die in Kaatsheuvel hadden toegeslagen. Ze hadden het gemunt op een Mercedes. De auto werd voor een groot deel door de dieven gestript. De deuren, klep en andere onderdelen waren na de diefstal verdwenen. De achtervolging stopte volgens de politie in Sprang-Capelle. Het is niet duidelijk of de inbrekers zijn gevonden.

De auto werd grotendeels gestript (foto: wijkagenten Waalwijk).
De auto werd grotendeels gestript (foto: wijkagenten Waalwijk).
07.55

Auto op zijn kant

Een auto is gisteravond op de zijkant terechtgekomen bij een ongeluk op de verbindingsweg van de A2 naar de A59 in Den Bosch. Het gebeurde bij knooppunt Empel in de richting van Waalwijk. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken. De vrouw die achter het stuur zat is naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd. De weg was na het ongeval afgesloten. Na het ongeluk vonden agenten een lachgastank en ballonnen in de auto. Ook bleek het voertuig niet verzekerd.

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
02.30

Uitslaande brand verwoest garage

Een uitslaande brand heeft afgelopen nacht een garage van een huis aan Den Bogert in Oijen verwoest. De brand werd ontdekt door de buren. Die wekten de bewoners van het huis en belden de hulpdiensten. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker uit om het vuur te bestrijden. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis. De bewoner van het huis wilde terug naar binnen om zijn cavia's te redden, maar brandweerlui konden hem nog tegenhouden. Later bleek dat er geen cavia's in het huis waren. In de schuur stonden meerdere klassieke auto's. Die zijn grotendeels in vlammen opgegaan. Volgens de brandweer is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is onbekend.

Uitslaande brand verwoest garage (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Uitslaande brand verwoest garage (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
00.30

Autowrak in brand gestoken

Op de parkeerplaats aan de Kerkstraat in Hank is afgelopen nacht een autowrak in brand gestoken. De opgeroepen brandweer had het vuur snel onder controle. Onder meer het motorblok was al uit de auto gehaald. Vermoedelijk is daarna het wrak in brand gestoken.

Autowrak in brand gestoken (Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision)
Autowrak in brand gestoken (Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision)
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
22.34

Traumahelikopter opgeroepen voor fietsongeluk

De traumahelikopter werd gisteravond rond zes uur opgeroepen voor een zogeheten rendez-vous in de buurt van knooppunt Paalgraven. Een ambulance was met een 2-jarig kindje vanuit Gemonde onderweg naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen en vroeg ondersteuning van het mobiel medisch team. Waarschijnlijk moest de trauma-arts de ambulanceverpleegkundige ondersteunen met een medische handeling die alleen een arts mag verrichten.

De politie Boxtel-Vught-Sint-Michielsgestel meldde later op Instagram dat in Gemonde een ongeluk was gebeurd met het fietsstoeltje van een 2-jarig kindje. Het kindje was daarbij gewond geraakt en had problemen met ademhalen. De fiets is meegenomen voor verder onderzoek. Na ongeveer tien minuten is de ambulance met spoed verder gereden richting Nijmegen. De traumahelikopter is toen ook weer vertrokken.

De traumahelikopter landde vlakbij knooppunt Paalgraven (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De traumahelikopter landde vlakbij knooppunt Paalgraven (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
20.07

Drie gewonden bij botsing

Door een botsing tussen twee auto's aan de Batterijstraat in Lithoijen zijn gisteravond drie inzittenden gewond geraakt. Een van de slachtoffers is er ernstig aan toe. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Lees hier meer.

Een slachtoffer is door de hulpdiensten uit de auto gehaald (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Een slachtoffer is door de hulpdiensten uit de auto gehaald (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het ongeluk (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het ongeluk (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!