Kittens achtergelaten in wasmand, verdachte aangehouden

28 juli om 12:17 • Aangepast 7 augustus om 02:06
nl
In Tilburg zijn zondagochtend gedumpte kittens gevonden. De diertjes waren achtergelaten in een wasmand. Mensen die de kittens zagen, belden de politie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De kittens zijn in beslag genomen en bevinden zich tijdelijk in het politiebureau. "Ze zijn voorzien van eten en drinken en worden later opgehaald door een instantie die zorg gaat dragen voor deze lieve beestjes", laat de politie weten op social media.

Recherche
Er is een verdachte aangehouden. "Die verblijft nu ook in een ietwat kleine ruimte. Niet in een wasmand, maar bij ons… Na goed onderzoek van de agenten op straat, neemt onze recherche deze zaak in behandeling."

De politie ziet in de zomer vaak een toename van het aantal dumpingen van huisdieren. "Zit jezelf in de problemen en kan je om wat voor reden dan ook niet meer voor je beestje zorgen? Dump dan je huisdier niet, maar neem contact op met de dierenbescherming", adviseert de politie op Instagram. "Deze medewerkers willen je graag te woord staan om samen tot een passende oplossing te komen."

De kittens werden achtergelaten in een wasmand (foto: Instagram politie Leijdal).
De kittens werden achtergelaten in een wasmand (foto: Instagram politie Leijdal).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!