Video

Blaren op de handen, maar Boris heeft z'n doel bereikt: 4050 pull-ups

28 juli om 16:26 • Aangepast 7 augustus om 02:03
nl
Spierpijn heeft hij zeker en de blaren staan op zijn handen, maar verder voelt Boris de Bruijn (26) uit Waalre zich eigenlijk best goed. Dat laat hij zondag weten nadat zijn recordpoging pull-ups is geslaagd. 4050 keer trok Boris zich op aan een rekstok. Rond kwart voor vier zaterdagnacht bereikte hij dat aantal. Tien meer dan het oude record van 4040. "En toen was het mooi geweest", zegt hij.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het mooiste vindt hij nog niet eens zijn geslaagde poging, maar vooral dat zijn opzet is geslaagd om aandacht te vragen en geld op te halen voor het doel dat hij aan zijn recordpoging verbond: Stichting We Zien Mekaar. "Dat is een stichting die het taboe van praten over gevoel graag wil doorbreken, voornamelijk binnen de mannencultuur", zo legde Boris eerder uit.

LEES OOK: We spraken Boris gisteren al tijdens zijn recordpoging

Zondagmiddag stond de teller voor het goede doel op 3500 euro. Maar stiekem hoopt Boris, die zelf jarenlang worstelde met donkere gedachten, dat het bedrag nog wat oploopt tot 4050 euro: een symbolische euro per pull-up.

"Bij 3300 kwam ik de man met de hamer tegen."

Tot 3300 pull-ups liep zijn recordpoging gesmeerd. Elke minuut lukte het hem tot dan toe om een setje van vijf pull-ups te doen. "Bij 3300 kwam ik echter de man met de hamer tegen", vertelt hij. "Ik ben teruggegaan naar setjes van vier. En zo lukte het om het record van 4040 pull-ups binnen 24 uur te breken."

Zijn handen zitten nu ingetapet dus zelfs een kopje koffie of glas water oppakken is lastig, maar dat zal volgens Boris snel beter gaan. Hij heeft nu een paar dagen vrij dus het herstellen moet helemaal goed komen. Of hij ooit nog een nieuwe poging zal wagen, weet hij nog niet. Maar zondag kan hij dat nog niet echt voor zich zien.

"Het mooie bedrag voor We Zie Mekaar, is het echter allemaal waard geweest", benadrukt hij. Spijt heeft hij dan ook zeker niet.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!