Liveblog

112-nieuws: persoon te water vals alarm • leenwagen vat ineens vlam

29 juli om 22:29 • Aangepast 7 augustus om 02:06
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.15

Vergeefse zoektocht naar 'drenkeling'

Er is vanavond groot alarm geslagen nadat iemand kleren en schoenen aan de waterkant had zien liggen in Waalwijk. Hulpdiensten rukten massaal uit na een melding van een ‘persoon te water’ aan de Mozartlaan.

Een oppervlaktereddingsteam en duikers van de brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Na een uitgebreide zoektocht werd niemand aangetroffen waarop de hulpdiensten weer inrukten.

Een beeld van de massale inzet (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Een beeld van de massale inzet (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Uiteindelijk werd niemand gevonden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Uiteindelijk werd niemand gevonden (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
21.00

Brand in zelfbouw woning

In Eindhoven staat een zelfbouwwoning in brand op het Rondveld in Eindhoven Noord. Dat meldt een omstander aan Omroep Brabant. De omstander, die in de buurt woont, hoorde dat er mogelijk een doos met spullen in de woning was gaan smeulen en vervolgens in brand was gevlogen door de hete zon. De brandweer is met meerdere wagens uitgerukt.

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
19.00

Gaslek door graafwerkzaamheden

Tijdens graafwerkzaamheden bij een huis aan de Esschestraat in Vught is aan het eind van de middag een gasleiding geraakt. Monteurs van netwerkbeheerder Enexis zijn ingeschakeld. Ze hebben de gastoevoer naar het huis afgesloten en proberen ondertussen het probleem op te lossen. Alleen de bewoners van het huis kunnen geen gas gebruiken.

Behalve Enexis werd ook de brandweer opgeroepen, nadat de bewoners een vreemde lucht hadden geroken. Tijdens de werkzaamheden is de Esschestraat voor een deel afgesloten.

Tijdens de klus van Enexis was een deel van de Esschestraat afgesloten (foto: Ricardo van Dincten/Prio1Brabant).
Tijdens de klus van Enexis was een deel van de Esschestraat afgesloten (foto: Ricardo van Dincten/Prio1Brabant).
De Enexis-operatie trok wat bekijks (foto: Ricardo van Dincten/Prio1Brabant).
De Enexis-operatie trok wat bekijks (foto: Ricardo van Dincten/Prio1Brabant).
17.30

Brand bij Afvalstoffendienst begon mogelijk door broei

Volgens de gemeente Den Bosch is de brand, die gisteravond woedde bij de Afvalstoffendienst, vermoedelijk veroorzaakt door broei in matrassen. De gemeente is een onderzoek begonnen om de exacte oorzaak vast te kunnen stellen. Ook gaat ze bekijken hoe er op de brand(melding) is gereageerd en hoe de communicatie verlopen is. Volgens de gemeente is dit een standaardprocedure. Mocht er 'externe expertise' nodig zijn, dan zal die ingezet worden.

De gemeente laat verder weten dat de brandweer snel ter plaatse was en dat het vuur rap onder controle was. Alles wat in brand stond, werd uit containers gehaald en is afgeblust. Over consequenties voor het voortbestaan van de Afvalstoffendienst, laat de gemeente zich niet uit.

Lees hier alles over de brand:

17.25

Halfuur vertraging op A17

Ondanks de vakantie is het druk op de snelweg A17. Vanuit Roosendaal in de richting van Dordrecht staat een file van 7 kilometer. De extra tijd is ruim een half uur. De vertraging is onder meer een gevolg van de afsluiting van de A4 in de richting van Rotterdam, tussen de knooppunten Zoomland en Sabina.

16.35

Opgepakt na achtervolging

Op de snelweg A58 bij Bavel heeft de politie afgelopen weekend vier mannen aangehouden, onder wie een man van 28 uit Budel. Hij zat met drie andere verdachten van 21, 24 en 30 in een auto die na een achtervolging door de politie over de kop was geslagen. Twee andere verdachten komen uit Amsterdam en Ter Apel, de derde heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie Stichtse Vecht had de achtervolging ingezet na een woninginbraak aan de Oud-Aa in Breukelen. De verdachten gingen er vandoor in een rode Volkswagen Golf, eerst over de A2, vervolgens over de A58. Bij Bavel verloor de bestuurder van de vluchtauto de macht over het stuur en vloog de wagen over de kop. De auto kwam op zijn dak terecht. Nadat de inzittenden waren nagekeken door ambulancepersoneel, zijn ze aangehouden en verhoord. In de auto werden spullen uit het huis in Breukelen gevonden.

16.25

Leenauto plotseling in brand

Een echtpaar werd vanmiddag in Someren verrast toen de wagen waarin ze zaten, ineens in brand stond. Ze hadden de auto geleend van een familielid. Het stel was op pad gegaan in een zoektocht naar een nieuwe auto. Hun vorige wagen zou onlangs zijn gestolen. Waardoor de brand werd veroorzaakt, is onduidelijk.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de schade is zo groot dat de auto total loss is. Gelukkig raakte er niemand gewond. Het incident gebeurde op de Zilverlinde in Someren.

De auto is door de brand total loss geworden (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De auto is door de brand total loss geworden (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Politie en brandweer waren paraat (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Politie en brandweer waren paraat (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
15.03

Steekpartij in Roosendaal

Op de Torenstraat in Roosendaal is afgelopen nacht iemand neergestoken. Dit gebeurde rond halfvier. Mensen die dit zagen gebeuren, belden de politie. Agenten verleenden vervolgens eerste hulp aan het slachtoffer. Het slachtoffer is daarna naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

15.01

Kapotte vrachtwagen op A67

De rechterrijstrook van de snelweg A67 van Eindhoven richting Venlo is afgesloten bij de afrit Liessel. Daar staat een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond drie uur vanmiddag tot een drie kilometer lange file vanaf de afrit Someren. Op dat moment bedroeg de vertraging zo'n vijf minuten.

14.14

Ongeluk op A58

Verkeer op de A58 van Breda richting Tilburg moest vanmiddag een uur lang rekening houden met een flinke file voor knooppunt Sint Annabosch. Daar was de rechterrijstrook afgesloten na een ongeluk. Rond kwart voor drie 's middags was de file vijf kilometer lang en begon deze bij knooppunt Galder. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt ruim een halfuur. Rond drie uur werd de rijstrook vrijgegeven.

14.20

Auto's botsen in Drunen

Twee auto's zijn rond een uur vanmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Prins Bernhardstraat in Drunen. De bestuurder van de ene auto kwam met de schrik vrij, de bestuurder van de andere auto is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Een van de bestuurders moest worden nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Een van de bestuurders moest worden nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto's kwam in botsing op de Prins Bernhardstraat in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto's kwam in botsing op de Prins Bernhardstraat in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
13.58

Soedanezen in bagageruimte bus

De marechaussee heeft afgelopen weekend in Eersel drie Soedanezen ontdekt in het bagageruim van een touringbus. In de bus zaten Poolse schoolkinderen die op weg waren van Manchester naar Polen. De chauffeur stopte de bus toen hij op de A67 de marechaussee zag. Hij vermoedde al dat er bij Calais mensen in de bus waren geklommen.

13.54

Brand op akker in Den Hout

Op een akker aan de Houtsesteeg in Den Hout woedde een zeer grote brand. Hierbij ging een groot deel van het net gemaaide gras in rook op. Volgens getuigen zou de brand zijn ontstaan door een op afstand bestuurbaar vliegtuigje. De politie kon dit nog niet officieel bevestigen.

De brandweer had het vuur na ongeveer drie kwartier geblust. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De brandweer had het vuur in Den Hout na ongeveer drie kwartier geblust (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
De brandweer had het vuur in Den Hout na ongeveer drie kwartier geblust (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Bij de brand in Den Hout ging een groot deel van het net gemaaide gras in rook op (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
Bij de brand in Den Hout ging een groot deel van het net gemaaide gras in rook op (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
13.41

Serval Helmond nog niet terecht

De serval die anderhalve week geleden in de Helmondse wijk Houtsdonk wegliep, is volgens de politie nog niet terecht. De politie wil graag met de eigenaresse in contact komen, maar volgens een woordvoerder is dat nog niet gelukt. De Dierenambulance Helmond zegt niets te weten over de ontsnapping en is ook niet op zoek naar het dier.

Lees hier meer.

13.33

Nepagenten opgepakt

Twee nepagenten zijn gisteravond aangehouden in Nieuwegein na het oplichten van een oudere vrouw in Zevenbergen. De vrouw was 's avonds laat opgebeld door iemand die zei van de politie te zijn. Hij waarschuwde haar dat er bij haar thuis zou worden ingebroken en dat er iemand van de politie zou langskomen om haar waardevolle spullen veilig te stellen. De vrouw gaf die man haar pinpas, geld en sieraden.

Lees hier meer.

13.30

Hardrijder is rijbewijs kwijt

Een automobilist werd halverwege deze maand door agenten betrapt toen hij met een snelheid van 157 kilometer per uur over de Burgemeester Letschertweg bij Tilburg raasde. Daar geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De automobilist moest daarop zijn rijbewijs inleveren. En bijna ook zijn auto...

Wachten op privacy instellingen...
12.55

Rook vanonder motorkap bestelbus

De brandweer werd vanochtend gewaarschuwd omdat er rook vanonder de motorkap van een bestelbus in Breda kwam. De bestelbus, die barbecuespullen vervoerde, werd daarop stilgezet op de Overakkerstraat. Het probleem bleek een losse slang van de airco. De vloeistof die hierdoor lekte, veroorzaakte de rook.

Het probleem bleek een losse slang van de airco (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het probleem bleek een losse slang van de airco (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Vanwege de rokende bestelbus in Breda werd de brandweer opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Vanwege de rokende bestelbus in Breda werd de brandweer opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.54

Man van dak gehaald

De brandweer heeft een man van het dak van een huis aan het Wilhelminapark in Breda gehaald. Details zijn vooralsnog niet bekendgemaakt.

De man werd van het dak van het huis in Breda gehaald (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De man werd van het dak van het huis in Breda gehaald (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Wat de man op het dak deed, is niet naar buiten gebracht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Wat de man op het dak deed, is niet naar buiten gebracht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
12.19

Auto slaat om na botsing

Een auto is aan het eind van de ochtend omgeslagen bij een botsing op de Zalmweg in Raamsdonksveer. Dit gebeurde bij een kruising, waarschijnliojk na een voorrangsfout. Een van de inzittenden werd door ambulancepersoneel nagekeken. De andere inzittende kwam met de schrik vrij. De bestuurster van de andere auto raakte lichtgewond aan haar hoofd.

De brandweer en ambulancepersoneel werd opgeroepen na de botsing in Raamsdonksveer (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
De brandweer en ambulancepersoneel werd opgeroepen na de botsing in Raamsdonksveer (foto: Marcel van Dorst/Eye4Images).
11.56

Verblijf dakloze in park Eindhoven

Handhavers hebben in het Stadswandelpark in Eindhoven de verblijfplaats van een dakloze gevonden. De dakloze zelf werd niet aangetroffen. Handhavers komen binnenkort nog eens kijken. "Hopelijk treffen we dan iemand aan zodat wij de gegevens kunnen vastleggen en degene weg kunnen sturen."

Foto: Instagram handhaving Stratum-Eindhoven
Foto: Instagram handhaving Stratum-Eindhoven
11.42

Automobilist rijdt verkeerslicht omver

Een man botste vanochtend met zijn auto op de kruising van de Kruisweide met de Ettensebaan in Breda tegen een verkeerslicht. Het verkeerslicht werd hierbij uit de grond gerukt en een paar meter met de auto meegesleurd. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond.

Een berger nam de auto mee. Op heel het kruispunt werken de stoplichten niet meer. De gemeente gaat dit oplossen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
11.41

Vijf auto's botsen op A2

Op de A2 tussen Weert en Eindhoven botsten vanochtend vijf auto's op elkaar. Dit gebeurde rond halfelf bij de afslag Budel/Maarheeze.

Lees hier meer.

Foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties
11.23

Vrachtwagen met pech op A67

Op de A67 van Eindhoven naar Venlo stond vanochtend enige tijd een vrachtwagen met pech. Vanaf de afrit Panningen kwam het verkeer zo'n halfuur in de file te staan.

11.14

Vluchtende automobilist reed in op agenten

De 30-jarige automobilist uit Rotterdam die afgelopen nacht na een politieachtervolging van Prinsenbeek naar Antwerpen werd aangehouden was ingereden op een auto van de politie. Dat laat een woordvoerster weten.

Lees hier meer.

Achterin de achtervolgde auto bleek een 5-jarig kind te zitten (foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur).
Achterin de achtervolgde auto bleek een 5-jarig kind te zitten (foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur).
10.46

Man in water was gevallen met fiets

De man die vanochtend vroeg om het leven kwam in het water aan de Oranjelaan in Beek en Donk was gevallen met zijn fiets en in het water beland. Het slachtoffer is een 81-jarige man uit Laarbeek.

Lees hier meer.

Vanwege de vondst van de dode werd de Oranjelaan afgezet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Vanwege de vondst van de dode werd de Oranjelaan afgezet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
09.55

Weer explosie bij huis Eindhoven

Bij een huis aan de Antwerpenlaan in Eindhoven vond afgelopen nacht een explosie plaats. De schade is groot: overal ligt glas en in het stucwerk in de hal zitten gaten. In oktober vorig jaar was bij ditzelfde huis ook al een ontploffing. Het huis staat leeg. Volgens een buurtbewoner zijn de mensen die daar woonden uit huis gezet, vanwege de onrust in de straat.

Lees hier meer.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
09.50

Aanrijding op het spoor

Bij Bergen op Zoom reden vanochtend een uur lang geen treinen na een aanrijding. Hier waren volgens een politiewoordvoerster veel mensen getuige van, onder wie kinderen. Zij kunnen slachtofferhulp krijgen.

09.37

Auto in berm in Eindhoven

Een auto is in de berm beland naast de Leenderweg in Eindhoven. De eigenaar van de auto was nergens te bekennen toen de handhavers aankwamen en ook niet telefonisch bereikbaar.

Foto: Instagram handhaving Stratum-Eindhoven
Foto: Instagram handhaving Stratum-Eindhoven
09.11

Automobilist onder invloed

De politie in de regio Meierijstad hield afgelopen nacht een automobilist aan vanwege rijden onder invloed. De agenten lieten de bestuurder stoppen omdat hij veel te hard reed. De automobilist bleek onder invloed van cannabis. De drugs die hij en degene die bij hem in de auto zat bij zich hadden, zijn in beslag genomen.

De automobilist en zijn bijrijder hadden drugs bij zich (foto: Instagram politie Meierijstad).
De automobilist en zijn bijrijder hadden drugs bij zich (foto: Instagram politie Meierijstad).
07.42

Boom valt op weg in Oosterhout

Een omgevallen boom blokkeerde afgelopen nacht de Oude Veerseweg in Oosterhout. De boom viel rond kwart over vier 's nachts om. De brandweer werd ingeschakeld om de boom in stukken te zagen en daar weg te halen. Bij de werkzaamheden werd onder meer een hoogwerker ingezet.

Foto: Instagram brandweer Raamsdonksveer
Foto: Instagram brandweer Raamsdonksveer
07.08

Kapotte auto op A59

Verkeer op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel moest vanochtend korte tijd rekening houden met een file voor Drunen-West. Daar stond een kapotte auto. Dit leidde rond zeven uur vanochtend tot een drie kilometer lange file vanaf Nieuwkuijk. De vertraging bleef beperkt tot zo'n vijf minuten.

05.50

Dode in water Beek en Donk

In het water aan de Oranjelaan in Beek en Donk is een dode man gevonden. De melding dat daar iemand in het water was beland, kwam rond halfzes binnen bij de hulpdiensten. De politie gaat niet uit van een misdrijf en onderzoekt nog hoe de man in het water terechtkwam.

Lees hier meer.

Vanwege de vondst van de dode werd de Oranjelaan afgezet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Vanwege de vondst van de dode werd de Oranjelaan afgezet (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
03.09

Auto in vlammen op

Aan de Hennen Weide, in het buitengebied tussen Den Bosch en Vlijmen, brandde afgelopen nacht een gestolen auto uit. De melding van de autobrand kwam rond kwart over een binnen bij de brandweer. De auto lag op zijn kant in een greppel langs de weg. Enkele meters daarachter lag een hoop glas op de weg.

De uitgebrande auto blijkt gestolen (foto: Bart Meesters).
De uitgebrande auto blijkt gestolen (foto: Bart Meesters).
01.28

Aanhouding na dollemansrit

Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden na een politieachtervolging van Prinsenbeek tot Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om aan de politie te ontkomen. Achteraf bleek dat er naast de bestuurder ook nog een kind (5) in de auto zat. De automobilist is aangehouden vanwege poging doodslag.

Lees hier meer.

Foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur
Foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur
00.33

Hond gevonden in Boxtel

In Boxtel is een loslopende hond gevonden. De politie is op zoek naar de eigenaar van het dier.

Foto: Instagram jeugdagenten Den Bosch-Rosmalen
Foto: Instagram jeugdagenten Den Bosch-Rosmalen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!