Man (30) rijdt in op agenten tijdens achtervolging met kind (5) in auto

29 juli om 05:40 • Aangepast 7 augustus om 02:07
nl
Een 30-jarige automobilist uit Rotterdam is zondagnacht op agenten ingereden in Prinsenbeek. Hij ging ervandoor toen agenten hem daar wilden laten stoppen voor een reguliere verkeerscontrole. De man werd vervolgens achtervolgd tot Antwerpen, daar kon hij worden opgepakt. In de auto zaten ook een moeder en haar vijfjarige dochter.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Waarom de man vluchtte voor de politiecontrole, is de politie nog niet duidelijk. De Rotterdammer reed over de vluchtstrook en haalde rechts in om aan de achtervolgende agenten te ontkomen.

Wegblokkade
In een poging de man te stoppen, werd aan de Oostpoort in Etten-Leur een wegblokkade opgeworpen. Maar ook die stopte de man niet. Hij passeerde de blokkade, maar koos korte tijd later alsnog eieren voor zijn geld.

"Hij zag kennelijk geen andere optie meer met de Nederlandse en de Belgische politie achter hem aan", vertelt een politiewoordvoerster. Hij werd vervolgens door de Belgische politie aangehouden.

Poging doodslag
Bij de aanhouding bleek pas dat de vrouw en het kind in de auto zaten. Agenten ontfermden zich over hen. De politie kon maandagochtend nog niet melden wat de relatie is tussen de man en de vrouw en het kind. De bestuurder zit vast op verdenking van poging tot doodslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!