Video

Explosie verwoest voordeur en hal van huis, delen van gevel liggen in tuin

29 juli om 10:06 • Aangepast 7 augustus om 02:05
nl
Bij een huis aan de Antwerpenlaan in Eindhoven vond rond kwart over twee zondagnacht een explosie plaats. De schade is groot. In oktober vorig jaar was bij ditzelfde huis ook al een ontploffing. Toen ging er zwaar vuurwerk af terwijl een man en zijn dochter thuis waren.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De schade aan het huis waar de explosie zondagnacht plaatsvond, is groot. Delen van de gevel liggen in de voortuin, overal ligt glas en in het stucwerk in de hal zitten gaten. Ook de hal van het huis bij de buren ligt vol glas. Daar ging het raam naast de voordeur aan diggelen.

'Veel onrust in de straat'
Het huis waar de explosie plaatsvond, staat leeg. Volgens een buurtbewoner zijn de mensen die daar woonden uit huis gezet, omdat er veel onrust in de straat was.

In het huis van de buren waren op het moment van de ontploffing wel mensen aanwezig.

Toen op 2 oktober 2023 een explosie bij ditzelfde huis plaatsvond, waren daar een man en zijn dochter thuis. Zij raakten niet gewond, maar het huis raakte wel zwaar beschadigd. Er was toen zwaar vuurwerk afgestoken. Dit was op het raam van het huis geplakt. Ook nu is er gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk, meldt de politie.

Meisje (17) en mannen verdacht
Justitie verdenkt een 17-jarig meisje ervan de explosie in 2023 te hebben veroorzaakt. Dit zou ze in opdracht van twee mannen hebben gedaan. Ze kreeg hiervoor 250 euro, dat ze moest delen met een man die haar naar de Antwerpenlaan reed. Die chauffeur zou de explosies hebben gefilmd.

Uit berichten op hun mobieltjes maakt justitie op dat de twee wel in waren voor nog meer van dergelijke klusjes. Ze konden het geld goed gebruiken. Ook de opdrachtgevers hadden volgens justitie nog meer van dit soort plannen.

Over het motief voor de aanslagen is nog niets bekend.

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

De bewoners van het huis waren geschokt na de eerste explosie eind vorig jaar

Het meisje (17) dat verdacht wordt van die eerdere explosie mag haar rechtszaak in vrijheid afwachten

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!