Jonge vluchtelingen in bagageruimte van touringcar ontdekt in Hapert

29 juli om 15:14 • Aangepast 7 augustus om 02:06
nl
De marechaussee heeft zaterdagnacht in Hapert tijdens een controle drie Soedanezen aangetroffen in het bagageruim van een touringbus. Het drietal had geen identiteitspapieren. Ze zijn vijftien en zestien jaar oud.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op de snelweg A67 bij afslag Hapert stopte een touringcar met Poolse schoolkinderen op de vluchtstrook. De Poolse buschauffeur stapte uit en vertelde tegen de marechaussee dat hij mogelijk illegale mensen in zijn bagageruimte vervoerde.

In bagageruimte geklommen
De chauffeur vermoedde dat die bij hun enige stop in de havenstad Calais in de bagageruimten waren geklommen. De reis van de drie Soedanezen was begonnen in Manchester met als eindbestemming Polen.

Gebonk
Marechaussees vroegen aan de buschauffeur om hen te volgen naar de afslag Eersel om de bus daar te controleren. Tijdens die controle klonk vanuit de bagageruimte gebonk en bij het openen van de bagageruimte bleken daar drie Soedanezen verborgen te zitten.

Eén van hen sprong uit de bus en probeerde te vluchten. Marechaussees hielden hem tegen. Hij is samen met de twee anderen meegenomen voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.