Video

Vrouw vreesde voor haar leven, man die haar mishandelde cel in

31 juli om 13:50 • Aangepast 9 augustus om 02:04
nl
Ze heeft haar leven weer enigszins op de rit, maar een 23-jarige vrouw uit Tilburg is lange tijd door een hel gegaan. Oorzaak was een zware mishandeling en een aanranding waarvan ze in haar eigen appartement het slachtoffer werd. Volgens de rechtbank in Breda was een 34-jarige Kosovaar de dader, zo werd woensdag bepaald. De man kreeg een gevangenisstraf van twee jaar en wacht daarna tbs met dwangverpleging. Ook moet hij bijna 48.000 euro schadevergoeding betalen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het was op een zondagmiddag in september 2022 dat er een wildvreemde man voor de deur van het appartement van de Tilburgse stond. De man zei tijdens de behandeling van zijn zaak, twee weken geleden, dat hij in het appartementencomplex aan het Boksdoornerf op zoek was naar een vriend. Toen hij niet hem, maar de Tilburgse in de deuropening zag, schrok hij en ging hij door het lint.

Maar, zo vroeg de rechter hem, hoe kan iemand schrikken van 'zo’n jonge, knappe vrouw'? De man moest het antwoord schuldig blijven: “Ze heeft niks gedaan, maar ik voelde me toch aangevallen en wilde me verdedigen.” Hij gaf ook toe dat hij gedronken had, minstens acht glazen bier.

"Ik heb zoveel geleden, minuten leken uren te duren."

De vrouw heeft het geweten: ze werd aan haar haren naar binnen gesleurd, meermalen met de vuist op haar gezicht geslagen en daarna aangerand. Zo verklaarde ze tegen de politie. Het slachtoffer herhaalde haar lezing tijdens de zitting: “Ik heb zoveel fysieke en emotionele pijn geleden. In een paar minuten tijd heb je mijn hele leven op de kop gezet door mijn eigen huis binnen te dringen. Minuten leken uren te duren.”

LEES OOK: 'Man gaat als beest tekeer' tegen vrouw (23): cel en tbs geëist

Het slachtoffer schreeuwde na de mishandeling luidkeels om hulp. Ze werd gered door de vriend van een benedenbuurvrouw, bij wie de man even daarvoor ook al had aangebeld. De belager sprong in paniek over het balkon en viel vervolgens vijf etages naar beneden, op een fietsenstalling. Hier kon hij worden aangehouden.

De officier van justitie geloofde het slachtoffer. Ook de rechter acht bewezen dat de Kosovaar haar zwaar heeft toegetakeld. De vrouw liep een enorm opgezwollen oog, bloeduitstortingen over haar hele lichaam en een hersenschudding op. Bijna twee jaar na dato is ze nog niet de oude. Ze was wel blij dat ze, met vertraging, de Fontys-musicalopleiding heeft afgerond en aan een vervolgstudie kan gaan beginnen.

De man gaf toe dat hij de vrouw had geslagen. Hij ontkende dat hij meermalen in het kruis van het slachtoffer had gegrepen en dat hij heeft geprobeerd haar broek uit te trekken.

Tijdens de zitting kwamen vier deskundigen aan het woord om een beeld te schetsen van de dader. Eén van hen noemde hem een 'hele zieke' man. Het gaat om een man met ernstige psychiatrische stoornissen, die bovendien slecht kan omgaan met (seksuele) gevoelens, alcohol en cannabis. Ze stelden vast dat tbs met dwangverpleging onvermijdelijk is. De rechter is het hiermee eens: "Iedere andere straf of maatregel zal niet afdoende zijn om de maatschappij te beschermen."

De man viel na zijn vluchtpoging op een fietsenstalling:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!