Floortje en Thijs zorgen ondanks medailledroogte voor feest in TeamNL Huis

31 juli om 07:42 • Aangepast 9 augustus om 02:04
nl
Wie deze weken door Parijs loopt, hoeft niet lang te zoeken naar de plukjes Oranjefans. Toch is er één plek waar die kleur écht overheerst: het TeamNL Huis. Voor vrijwilligers Floortje van Ettro (22) en Thijs van Boekhold (18) uit Heeze hun thuishonk tijdens de Spelen. "Ik had al hoge verwachtingen, maar het is nog zó veel leuker."
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Manon Snoeren
Geschreven door

Enorm. Zo kun je het TeamNL Huis - of beter: het TeamNL Terrein - het best omschrijven. Want daar is niet alleen concertzaal Zénith omgetoverd tot een oranje paradijs, ook daaromheen kunnen Nederlandse toeschouwers 'onze' sporters volgen via meerdere gigantische schermen, relaxen in een van de vele strandstoeltjes of even bijkletsen aan een van de bars.

Daar vinden we ook Thijs. Achter de cocktailbar, om precies te zijn. "Maar ik heb nog meer taken, hoor. Ik zit in team horeca. Dat betekent dus veel biertjes tappen, werken in de foodtrucks en vooral mensen blij maken."

Dat laatste is deze dagen misschien wel éxtra hard nodig. Want waar het epicentrum van TeamNL normaal bekend staat om de grootste huldigingen, moeten we dit jaar nog altijd wachten op dat eerste feestje. Had ook Thijs niet aan zien komen.

Thijs hoopt vooral de hockeyers aan zijn bar te krijgen (foto: Manon Snoeren).
Thijs hoopt vooral de hockeyers aan zijn bar te krijgen (foto: Manon Snoeren).

"We hopen dat we er later alsnog een hoop gaan hebben. Dan kunnen we nog wat inhalen. Moet vast goedkomen", zo blikt hij positief vooruit. En welke gouden medaillewinnaar hij dan het liefst een vers getapt biertje voorschotelt? "Dan ga ik voor de hockeyers. Dat doe ik zelf ook."

Sterker nog: via die weg kent hij ook zijn dorpsgenoot én collega voor twee weken Floortje. De twee hockeyen bij dezelfde vereniging. Voor Floortje - deze weken actief als gastvrouw - was een rol in het TeamNL Huis trouwens een logische stap. "Ik heb eerder al een tijdje in Parijs gewoond en heb een heel groot sporthart. Toen zag ik op internet die oproep voor vrijwilligers voorbijkomen. Eén en één is twee."

"Soms is het iets té gezellig."

Met een maximaal bezoekersaantal van ruim zevenduizend fanatieke fans is het aanpoten om alles in goede banen te leiden. Maar dat betekent niet dat het er niet gezellig is. "Soms is het zelfs iets té gezellig", lacht Floortje. "Na werk kun je hier lekker blijven hangen. We hebben hier vrijwilligers tussen de 18 en 70 jaar en je staat steeds met anderen samen. Dat geeft een heel leuke dynamiek."

En of ze al wat Brabanders heeft gespot? "Zeker. Nou heeft het Huis sowieso wel een Brabants tintje, met Rob Kemps en La Fuente die hier dagelijks op het podium staan. We drukken onze stempel wel, hoor."

Op het podium volgen hopelijk nog een hoop huldigingen (foto: Manon Snoeren).
Op het podium volgen hopelijk nog een hoop huldigingen (foto: Manon Snoeren).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!