Video

Politie ziet 'iets verdachts' bij zoeken naar de vermiste man in zwemplas

31 juli om 10:29 • Aangepast 9 augustus om 02:05
nl
Bij het zoeken naar de sinds dinsdag vermiste zwemmer in de Eindhovense zwemplas de IJzeren Man heeft de politie woensdagmiddag iets verdachts gezien. Dat zegt de officier van dienst die op de plek aanwezig is. Agenten wachten nu op gespecialiseerde duikers om te kijken of er iemand in het water ligt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Sinds woensdagochtend wordt er verder gezocht naar de zwemmer, nadat er dinsdag ook al urenlang naar de man is gezocht. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zoekt sinds halftien vanochtend in het water met een speciale zoekboot. Deze sonarboot heeft de agenten bij een specifieke locatie in het water gebracht. Op deze plek gaan de duikers nu zoeken in de hoop de vermiste man daar aan te treffen.

Aanvankelijk zei de politie dat de zwemplas tijdens de zoekactie dicht zal zijn voor het publiek. Nu zegt de politie dat is besloten dat de zwemplas toch open kan. "Het is rustig bij de plas. Het LTOZ heeft daarom de ruimte en vindt daarom niet dat de plas dicht hoeft", zegt een politiewoordvoerder.

Er zwemmen op dit moment mensen in het water, waar dus ook wordt gezocht naar het lichaam.

Vermiste man
Bij de zoekactie dinsdag werd onder meer een duikteam van de brandweer ingezet. Ook werd met een sonarboot het water doorzocht en hing er een politiehelikopter in de lucht. Dat alles bleef zonder resultaat. Aan het begin van de avond werd besloten de zoektocht te staken. De man is daarna ook elders niet aangetroffen.

LEES OOK: Zwemmer vermist, politie staakt zoekactie met duikteam en helikopter

De man zou volgens de politie met een groepje zijn gaan zwemmen in het water. Toen het groepje het water uit wilde gaan, zagen de anderen de man niet meer.

Reactie van exploitant
De exploitant van de IJzeren man, Bart Francois, zegt woensdagochtend tegen Omroep Brabant dat hij zich stoort aan de manier waarop de media schrijven over de vermissing. Het gaat volgens hem niet om een 'gast' van zijn zwemplas. Hij zegt dat de vermiste man 'deel uitmaakt van een groepje dat in de buurt van de plas vaker drugs gebruikt'.

De politie gaat hier verder niet op in. Ze geeft aan het ongepast te vinden om daar uitspraken over te doen. "We focussen ons nu op het vinden van de man."

Volgens de uitbater zou de zwemplas woensdagochtend gewoon open gaan voor gasten. De politie geeft dus aan dat dat tijdens de zoekactie op de plas niet het geval zal zijn. “Het is ook niet fijn als er een lichaam wordt gevonden en mensen dat kunnen zien”, besluit de politiewoordvoerder.

De politie zoekt in het water woensdag (foto: SQ Vision).
De politie zoekt in het water woensdag (foto: SQ Vision).
De politie zoekt in het water woensdag (foto: SQ Vision).
De politie zoekt in het water woensdag (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!