Video

Dode bij vliegtuigcrash A58, piloot was de enige aan boord

31 juli om 13:18 • Aangepast 9 augustus om 02:05
nl
Een klein vliegtuig is woensdagmiddag iets na half een neergestort op de A58 bij de afslag Sint-Willebrord. Bij de crash is de piloot omgekomen. Op de snelweg vanuit Breda in de richting Bergen op Zoom liggen veel brokstukken op de weg. De A58 blijft naar verwachting nog de hele avond dicht in beide richtingen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het toestel is na de crash in brand gevlogen. De rookpluim was in de wijde omtrek te zien. Rond kwart over een was er geen rook meer zichtbaar. De snelweg ligt wel nog bezaaid met brokstukken. Er zijn ook sporen van de crash in de berm naast de weg te zien.

De piloot was de enige aan boord van het vliegtuig. Er zijn ook geen andere voertuigen bij de crash betrokken. Het is nog onduidelijk waardoor het toestel is neergestort, meldt de Veiligheidsregio. Veel hulpdiensten zijn ter plaatse.

Vliegschool
Het vliegtuigje is van Vliegschool Breda Aviation. Dat meldde het bedrijf enkele uren na het ongeluk waarbij de piloot om het leven kwam. Vlak na het ongeluk zei de vliegschool dit nog niet te kunnen bevestigen.

Foto: Robert te Veele.
Foto: Robert te Veele.

Twee luchtvaartonderzoekers gaan naar de plek van de crash om onderzoek te doen. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Onderzoeksraad rukt uit bij ernstige ongevallen of andere incidenten en verricht het eerste technisch onderzoek ter plaatse.

Ooggetuige
Een ooggetuige zag de vliegtuigcrash voor zijn ogen gebeuren. "We waren er denk ik 150 meter vandaan", vertelde hij woensdagmiddag op Omroep Brabant-radio. "Ik zag vanuit de bus ineens iets omlaag komen. Dat was het vliegtuig. Op het moment dat 'ie omlaag ging, zagen we een vuurbal en het was gebeurd."

MEER OVER DE CRASH:

Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog

Automobilisten zagen de crash gebeuren: 'We zagen een vuurbal'

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Robert te Veele.
Foto: Robert te Veele.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!