Piloot neergestort vliegtuigje op A58 volgde vlieglessen

31 juli om 17:23 • Aangepast 14 augustus om 02:01
nl
De bestuurder van het vliegtuigje dat woensdag bij de afslag Sint Willebrord op de snelweg A58 neerstortte, volgde vlieglessen. Dat heeft directeur Jan Voeten van Breda Airport aan het ANP laten weten.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De piloot stortte woensdagmiddag met het lesvliegtuig neer op de A58. Het vliegtuig vloog in brand en de weg lag bezaaid met brokstukken. Ook in de berm lagen stukken van het vliegtuigje.

De piloot was de enige aan boord en overleed ter plekke. Het gaat om een man. Hoe oud de man is of waar hij vandaan komt, willen zowel de politie als de veiligheidsregio niet zeggen.

De directeur zegt niet te willen speculeren over de toedracht van het ongeval. "We verlenen vanzelfsprekend alle medewerking aan de onderzoeken die zijn gestart", laat hij weten. Het vliegveld is de rest van de dag gesloten.

'Wonder boven wonder' niet meer slachtoffers
Het vliegtuigje is van Vliegschool Breda Aviation. Volgens de eerste bevindingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) was het toestel vertrokken vanaf Breda Airport, ook wel Seppe genoemd. Het gaat om een eenmotorig toestel.

De verslagenheid bij de vliegschool is groot. In een persbericht spreekt het bedrijf zijn steun uit aan de nabestaanden. "Het verdriet en het ongeloof is niet te beschrijven", schrijft Aviation. "Onze gedachten gaan uit naar de echtgenote, familie en nabestaanden van de piloot."

Volgens een woordvoerder van de Onderzoeksraad zijn er 'wonder boven wonder' niet meer slachtoffers gevallen. "Maar het blijft heel tragisch voor de piloot."

DIT WIL JE VAST OOK LEZEN:

Na de crash was de rook tot in de verre omgeving te zien

Ooggetuigen zagen het vliegtuig als een raket naar beneden komen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!