Deze Brabanders komen vandaag in actie op de Spelen

1 augustus om 07:00 • Aangepast 14 augustus om 02:01
nl
Tijdens de Olympisch Spelen in Parijs komen ook vandaag weer veel Brabanders in actie. Onder meer op het roeien, handboogschieten en het zwemmen. Ook de ruiters, turners en BMX-rijders komen aan de beurt. We zetten voor het gemak op een rijtje welke sporters uit onze provincie woensdag in actie komen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Nadat de roeiploegen woensdag de eerste medailles hebben veroverd voor TeamNL (heren dubbel vier, goud, en dames dubbel vier, zilver) komen deze donderdag enkele Brabantse kanshebbers voor eremetaal in actie. Hieronder een beknopt overzicht.

  • Om half tien verschijnt onder anderen Lisa Scheenaard van de Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta op het water. Zij roeit dan met Martine Veldhuis voor een medaille in de finale van de dubbel twee. Ook de roeiers van de Holland Acht komen in actie.
  • Een half uur later stapt Guusje Steenhuis uit Grave op het Tatami. De judoka komt uit in de gewichtsklasse tot 78 kilo en hoopt alle rondes door te komen tot aan de finale.
  • Bij het zwemmen gaan de series en finale vrouwen 4x200m vrije slag om elf uur van start. Tot de kanshebbers behoren Imani de Jong, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen.
  • Dan begint om twee uur 's middags het springtoernooi met twee grote Brabantse vedettes, te weten Harrie Smolders uit Lage Mierde en Maikel van der Vleuten uit Someren. Zij hopen in de teamfinale andere landenploegen af te troeven.
  • Als Brabants toetje staat dan Dave van der Burg uit Heesch op de pedalen tijdens een ongetwijfeld wervelende BMX-race. Hij kreeg pas enkele weken geleden te horen dat hij alsnog deel uitmaakt van de olympische BMX-ploeg. De start is om acht uur in de avond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!