Vliegvelden niet meer soepel met vloeistof: terug naar 100 milliliter

1 augustus om 16:01 • Aangepast 16 augustus om 02:01
nl
Vliegtuigreizigers mogen vanaf 1 september niet langer vloeistoffen in verpakkingen groter dan 100 milliliter meenemen in hun handbagage. Die regels waren eerder juist versoepeld door de invoering van CT-scanners, waardoor het wel mogelijk was een fles water of grote tube crème in de handbagage mee te nemen. De verscherpte voorschriften gelden voor alle drie de grote Nederlandse luchthavens: Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De Nederlandse luchthavens keren daarmee terug naar de internationale norm van maximaal 100 milliliter per verpakking. De verandering volgt nieuwe richtlijnen van de Europese Commissie, melden de luchthavens.

Reizigers worden op verschillende manieren gewezen op de aangepaste regels. Zo komen er watercollectoren bij de security, waarin reizigers flesjes drinken kunnen legen. Ook wordt extra personeel ingezet om passagiers te informeren.

Reizigers wordt geadviseerd grotere hoeveelheden vloeistof in hun ruimbagage mee te nemen, een advies dat altijd al werd gegeven om verschillen in beleid tussen luchthavens wereldwijd.

Eindhoven Airport was de eerste die de versoepeling in 2018 doorvoerde, een jaar later volgde Schiphol en weer een jaar later Rotterdam. Over exact een maand worden deze dus weer ingetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!