Video

Piloot die verongelukte bij vliegtuigcrash is 67-jarige man uit Roosendaal

1 augustus om 14:03 • Aangepast 16 augustus om 02:01
nl
De piloot die woensdag met zijn lesvliegtuig neerstortte op de A58 bij Rucphen en overleed is een 67-jarige man uit Roosendaal. Dat laat de politie donderdag weten.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Door het ongeluk was de snelweg langere tijd afgesloten, verkeersregelaars leidden mensen om. Twee van hen moesten daarbij 'voor hun leven opzij springen' toen een automobilist op hen inreed, aldus een woordvoerder van de politie. Het is niet duidelijk of de bestuurder in kwestie rond vijf uur woensdagmiddag bewust inreed op de verkeersregelaars, of dat hij hen niet had gezien.

De 43-jarige man uit Oudenbosch werd aangehouden en bleek dronken te zijn. Zijn verklaring wordt nog opgenomen, hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Vertrokken vanaf Breda Airport
Het ongeluk met het eenmotorige vliegtuigje gebeurde aan het begin van de woensdagmiddag. Het was vertrokken vanaf Breda Airport, concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit de eerste onderzoeksbevindingen.

De piloot had vlieglessen, hij was de enige inzittende. Verder onderzoek moet uitwijzen waardoor het toestel neerstortte op de snelweg. Er vielen geen andere slachtoffers, wel werd een auto geraakt door brokstukken.

Het vliegtuigje crashte woensdagmiddag:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!