Evy arresteerde friturende inbreker: 'Merkte later pas frietlucht op'

1 augustus om 17:45 • Aangepast 16 augustus om 02:01
nl
Agenten komen in allerlei bijzondere of vervelende situaties terecht, en zeker in de nacht kan dat nog wel eens guur zijn. Wie of wat op je pad komt, is van tevoren moeilijk te voorspellen, maar één ding is zeker: wijkagent Evy en haar collega hadden tijdens hun dienst woensdagnacht allerminst te maken met een doorsnee inbreker.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

Het was woensdag een nacht zoals vele voor Evy en haar collega, tot een uur of één dan. "Toen kregen we een melding binnen over een mogelijke inbraak en gingen we met de auto snel die kant uit", vertelt Evy. "De kans bestond dat we een inbreker op heterdaad zouden betrappen en daarom werden er meerdere collega's opgeroepen om te komen helpen." En ja hoor: eenmaal aangekomen bij de woning is al snel te zien dat er iets niet helemaal pluis is.

"Het raam van de voordeur was ingeslagen en er brandde ook licht in de woonkamer. Op dat moment gaan bij ons alle alarmbellen af." Het politieduo loopt richting de woning maar is terughoudend om zomaar het huis te betreden. "Je weet nooit wat je binnen aantreft. En je wilt je al helemaal niet kwetsbaar opstellen door via dat gebroken raam naar binnen te gaan", legt Evy uit.

"Ik wilde gewoon frikandellen bakken"

Daarom besluit de wijkagent uit Etten-Leur eerst te roepen dat de inbreker naar buiten moet komen. En dat doet de inbreker ook, netjes met de handen omhoog. De man wordt tegen de muur gewerkt, maar doet al snel een wel heel bijzondere bekentenis. "Ik wilde gewoon frikandellen bakken", murmelt hij.

In eerste instantie snapt Evy niet zo goed wat hij bedoelt, totdat haar collega een frituurlucht opmerkt. "We zijn naar binnen gestapt en ja hoor: daar lagen vier opengebarsten frikandellen in een mandje." Wat de man bezielde om rustig wat snacks te bakken terwijl hij aan het inbreken was bij iemand? "Hij had schijnbaar honger", zegt Evy.

LEES OOK: Man bakt frikandellen in het huis waar hij net heeft ingebroken

De bewoner van de woning was trouwens niet thuis toen de hongerige inbreker besloot om het vet te verwarmen. Ook juwelen en geld zijn niet buitgemaakt, vertelt Evy. En die frikandellen? "We hebben ons compleet professioneel gedragen en de frikandellen terug in het mandje gedaan. De bewoner mag zelf bepalen wat daarmee gebeurt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.