De vijf meest bizarre inbraakverhalen uit de regio

1 augustus om 20:57 • Aangepast 16 augustus om 02:01
nl
Een inbraak is natuurlijk voor geen enkele bewoner leuk, maar sommige inbrekers weten het wel heel bont te maken. Van in slaap vallen op de plaats delict tot in de gracht springen tijdens je vluchtpoging, of de frituurpan aanvlammen voor een frikandel: we hebben de vijf meest bizarre verhalen voor je op een rij gezet.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

1. De buurman als dief
Een beetje crimineel snapt wel: het is niet handig om dingen te laten slingeren die iets verraden over je identiteit. Die les had een inbreker van een schuurtje aan de Schuttersweg in Hilvarenbeek nog niet helemaal geleerd. De man nam namelijk een fiets mee maar liet ook het een en ander achter. Zijn telefoon, bankpas en ID-bewijs welteverstaan.

Het was voor de politie dan ook geen hele grote opgave om de 37-jarige man op te sporen. Hij was slechts enkele honderden meters verderop terug te vinden, uiteraard met fiets.

MEER HIEROVER: Niet zo slim: Inbreker laat telefoon, ID-bewijs en bankpas achter

2. Even dutten hoor
Het zal vast schrikken zijn geweest voor een bewoner in Waalwijk toen hij oog in oog stond met een slaperige inbreker. Eerder op de dag was de politie langs geweest omdat de achterdeur was geforceerd, maar uit die zoektocht kwam niks voort. Er was niks gestolen en er werd niemand aangetroffen.

Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat de inbreker even lag te dutten. Later op de dag hoort de bewoner van de woning namelijk gestommel boven hem. Dat blijkt de inbreker te zijn die eerder nog spoorloos was. Terwijl de indringer de slaap uit zijn ogen wrijft, wordt de politie opnieuw gebeld. De 29-jarige man werd toen wel opgepakt.

LEES HIER VERDER: Slaperige inbreker dut in na politiebezoek en verrast bewoner

3. Droge ogen.. eh, voeten?
Voor omstanders van de Tramsingel in Breda zal het vast een moment uit een film zijn geweest toen iemand zonder na te denken het water in vloog. Een inbreker wilde zijn slag slaan in een studentenhuis maar werd op heterdaad betrapt. De dader vluchtte daarop uit de woning en sprong tijdens zijn beoogde vluchtroute de singel in.

Omstanders zagen het hele fiasco gebeuren en wachtten de inbreker op toen hij uit het water klom. Dat gebeurde in februari, dus heel warm zal het water niet zijn geweest. De onhandige indringer moest na zijn duik dan ook worden ingewikkeld met speciale folie. Het leven van een crimineel gaat niet over rozen, blijkt maar weer.

De inbreker werd in folie gewikkeld na zijn koude duik. (Foto: wijkagenten Etten-Leur)
De inbreker werd in folie gewikkeld na zijn koude duik. (Foto: wijkagenten Etten-Leur)

4. Snacks bakken en de boel jatten
De meeste mensen houden wel van een snack op hun tijd, maar hoeveel heb je ervoor over? Sommige mensen heel veel, blijkt als je het aan de Etten-Leurse wijkagent Evy vraagt. Zij betrapte een inbreker op heterdaad die tegelijkertijd wat frikandellen in het vet had laten zakken. "Ik had gewoon honger", zei de man nog zieligjes terwijl hij werd gearresteerd.

Overigens is hij niet de enige die de stekker van de frituur in het stopcontact stopt tijdens het uitvoeren van illegale praktijken. Ook hockeyclub MHC Udenhout was wat snacks armer terwijl onder andere de kassa werd gestolen. Sterker nog: Er werd zelfs een enorme ravage aangericht.

MEER OVER DE FRITUURBOEF: Geen geld of juwelen als buit, Evy sloeg friturende boef in de boeien

5. Vast op de wc
Een man uit Bergen op Zoom voelde zich vast heel slim toen hij inbrak bij een theater en daar meerdere telefoons, portemonnees en contant geld meenam. Wat alleen minder slim is, is om vervolgens te blijven pinnen met een gestolen pinpas. De eerste transactie van de dief werd namelijk direct opgemerkt omdat de pinpas als gestolen was opgegeven. De politie kwam in eerste instantie te laat bij het tankstation. De dader was al verdwenen.

Maar niet veel later kwam de dief weer terug naar het tankstation. Zo'n kans kan je niet twee keer laten liggen, dacht de medewerker van het tankstation. Samen met wat omstanders is de inbreker overmeesterd en in een wc-hokje opgesloten. Toen was het alleen nog een kwestie van wachten totdat de politie deze keer de man toch echt in de boeien kon slaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.