Liveblog

112-nieuws: brand in stroomverdeelstation • nepagenten actief

2 augustus om 17:10 • Aangepast 14 augustus om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.24

Nepagenten actief

In Waalwijk en Kaatsheuvel zijn vanavond nepagenten actief. Er zijn vier meldingen van gedaan bij de politie, eerst drie in Kaatsheuvel en vervolgens in Waalwijk. De nepagenten zeggen vaak dat ze waardevolle spullen komen ophalen, omdat het adres van de slachtoffers bekend zou zijn bij criminelen. De politie waarschuwt mensen om direct 112 te bellen als ze zo'n telefoontje krijgen.

De politie ziet de laatste maanden een explosieve stijging in het aantal meldingen van oplichters die zich voordoen als agent. Het aantal meldingen is gestegen van 5 in januari naar maar liefst 109 in mei. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zeiden eerder al zich grote zorgen te maken.

De politie heeft een speciaal team opgezet om nepagenten te pakken, in dit verhaal legt het team daar meer over uit.

17.55

Winkeldief wordt gezocht

De politie is op zoek naar tips over een winkeldief. Op 8 maart stal hij meerdere spullen uit het Kruidvat aan de Nieuwstraat in Gemert. Hij stopte allerlei spullen in zijn winkelmandje en verstopte die later in zijn jas en tas. Toen een winkelmedewerker hem wilde aanspreken, liep de man snel de winkel uit zonder te betalen. De politie heeft foto's van de man gedeeld, in de hoop dat mensen hem herkennen.

17.11

Botsing tussen auto en motor

Een motorrijder en automobilist zijn vanmiddag tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde op de Nieuwkuijkseweg in Vlijmen. De bestuurder van de auto remde voor een kruispunt toen de motorrijder achterop de auto botste. Niemand raakte gewond.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
17.06

Brand in stroomverdeelstation

In een stroomverdeelstation aan de Abt van Den Eijndenstraat in Valkenswaard is brand uitgebroken. Een deel van de wijk zit hierdoor zonder stroom. De brandweer kon het vuur pas blussen toen Enexis de stroom afgesloten had. Omdat een stroomverdeelstation wordt gekoeld door olie, werd de brand steeds intenser.

Vannacht wordt waarschijnlijk een nieuw verdeelstation geplaatst. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
16.48

Man klem onder maaier in sloot

En man is vrijdagmiddag tijdens het maaien in een sloot gevallen en klem komen te zitten onder zijn zitmaaier. Dat gebeurde aan de Hoevenseweg in Wagenberg. Omstanders wisten de maaier met een auto uit de sloot te trekken. De man raakte zwaargewond en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.10

Brandweer rukt uit voor brand in schuur

De brandweer is vanmiddag naar de Willemstraat in Son en Breugel gegaan, omdat daar een schuurbrand werd gemeld. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een hoogwerker aanwezig.

In een grote schuur achter een huis was veel rook, maar volgens de brandweer is daar geen brand geweest. De rook kwam vermoedelijk van een zonnepaneleninstallatie. De brandweer heeft de schuur geventileerd. De politie en ambulance waren ook aanwezig. De bewoner is nagekeken, omdat die mogelijk rook ingeademd had.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.38

Ongeluk op afrit A4

Op de A4 bij afrit Bergen op Zoom-Zuid is een ongeluk gebeurd. Twee bestelauto's en een auto botsten op elkaar. De afrit en rechterrijstrook in de richting van Antwerpen naar Rotterdam zijn dicht. Dit leidt tot een halfuur vertraging. Een zogeheten ZOAB-cleaner gaat het oliespoor op de weg opruimen.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie/X.
14.42

Koe loopt weg bij kudde en belandt in de Maas

Een koe die wegliep bij een kudde is vanmiddag in de Maas bij Sint Agatha terechtgekomen. Het dier werd door mensen die met een boot over de rivier voeren opgemerkt. De brandweer werd gebeld en die kon de koe met een touw naar de kant drijven. Via een hek aan aan wal sloot de koe weer aan bij de kudde.

De koe toen die weer aan wal was (foto: SQ Vision).
De koe toen die weer aan wal was (foto: SQ Vision).
Met een touw werd het dier de goede kant opgeleid (foto: SQ Vision).
Met een touw werd het dier de goede kant opgeleid (foto: SQ Vision).
13.45

Schip is te hoog voor brug

Een containerschip die vanmiddag bij de sluis bij Empel voer, is tegen een brug aan gebotst. Het schip ramde de brug met de stuurhut. Die liep door de knal enige schade op. Voor zo ver bekend raakte er bij het ongeluk niemand gewond.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.37

Ongeluk op de A2, uur vertraging

Door een ongeval bij knooppunt De Hogt in Eindhoven hebben mensen die deze middag over de A2 rijden bijna een uur vertraging. Er zijn meerdere voertuigen bij betrokken, zegt Rijkswaterstaat. Het bergen moet rond kwart voor twee klaar zijn. Dan gaat de linkerrijstrook weer open.

Wachten op privacy instellingen...
12.05

Vertraging op A67

Op de A67 hebben mensen vanmiddag in de richting van Eindhoven vertraging door een kapotte vrachtauto. Er is file tussen Hapert en knooppunt De Hogt. De vertraging is rond twaalf uur zo'n drie kwartier.

12.03

Bestuurder overleden na crash, ook een zwaargewonde

Bij een ongeluk op de Schutboomsestraat in Milheeze is vanochtend een bestuurder van een auto overleden. Dat gebeurde waarschijnlijk nadat die met zijn voertuig frontaal op een andere auto botste. De andere bestuurder is zwaargewond geraakt.

De auto's vlogen in brand na de crash (foto: SQ Vision).
De auto's vlogen in brand na de crash (foto: SQ Vision).
10.15

Luchtafweergranaat vernietigd

Op een akker bij Wouw is gisteren door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een Engelse luchtafweergranaat uit de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Een explosievenverkenner van politie Roosendaal was eerder op de akker al gaan kijken om het explosief te beoordelen. Samen met de EOD is de bom daarna vernietigd op de plek zelf. verplaatsen was volgens de politie te gevaarlijk. De luchtafweergranaat is volgens de politie vermoedelijk gebruikt om raketten die door de Duitsers richting Antwerpen werden geschoten uit te schakelen.

De gevonden luchtafweergranaat (foto: politie Roosendaal).
De gevonden luchtafweergranaat (foto: politie Roosendaal).
08.52

Boom breekt af en valt op scooters

Bewoners van de Bachlaan in Tilburg zagen vanochtend dat een deel van een boom in hun straat was afgebroken. De boom kwam op twee scooters en een auto terecht. Die raakten daardoor zwaar beschadigd. Buurtbewoners hebben geprobeerd om de boom zelf weg te halen, maar hij bleek te zwaar. Ze belden de brandweer en die kon de boom verwijderen. Volgens een van de buurtbewoners lag de boom al rond zes uur vanochtend op de voertuigen. De gemeente gaat de overgebleven takken weghalen.

De schade aan de voertuigen was fors (foto: SQ Vision).
De schade aan de voertuigen was fors (foto: SQ Vision).
Het deel van de boom dat afbrak (foto: SQ Vision).
Het deel van de boom dat afbrak (foto: SQ Vision).
08.45

Brand in jachthaven

Brandweerlieden van het korps in Raamsdonksveer zijn afgelopen nacht moeten uitrukken naar de jachthaven in het dorp aan de Kartuizerstraat. Daar stonden enkele boten in brand. De brandweer moest zijn best doen om de brandkraan te bereiken. Uit voorzorg hebben brandweerlieden ook een watertank uit Oosterhout naar de jachthaven laten komen. De brandende boten zorgden voor veel rook. Toen de vlammen bijna uit waren, kon het vuur worden overmeesterd met een mengsel van schuim en water. Volgens de brandweer zijn twee van de boten zo zwaar beschadigd geraakt dat ze als verloren kunnen worden beschouwd. Twee andere boten hebben lichtere schade opgelopen

Foto: Brandweer Raamsdonksveer
Foto: Brandweer Raamsdonksveer
05.00

Mistwaarschuwing

Het KNMI waarschuwde tot zeven uur vanochtend voor plaatselijk dichte mist in onze provincie. Het weerinstituut meldde dat het zicht plaatselijk minder dan tweehonderd meter kon zijn.

03.34

Inbreker aangehouden

Een inbreker is afgelopen nacht aangehouden in Haarsteeg. Iemand betrapte de inbreker in een tuin en waarschuwde de politie. Die ging, onder meer met een politieheli, op zoek naar de verdachte. Ze vonden deze terug in een weiland. De verdachte had een rugtas met handschoenen en inbrekersspullen bij zich evenals een gestolen fiets.

Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
00.29

Loslopende hond in Vught

In Vught is gisteravond laat een loslopende hond gevonden. De hond is gechipt, maar niet geregistreerd. De politie is op zoek naar de eigenaar. Nadat er na 2,5 uur nog geen baasje verscheen, is de labrador opgehaald door medewerkers van de dierenambulance. De eigenaar kan zich daar melden.

Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!