Megafan Ricardo baalt van verlies van Van der Poel: 'Het zat er niet in'

3 augustus om 20:11 • Aangepast 16 augustus om 02:00
nl
Het was niet alleen een teleurstellende middag voor Mathieu van der Poel, maar ook voor zijn allergrootste fan, Ricardo Rens uit Hoogerheide. In zijn tot Van der Poel-heiligdom omgebouwde mancave keek hij zaterdagmiddag met zijn vrienden naar de Olympische wielerwedstrijd op de weg waar Van der Poel goud wilde halen. Het mocht niet zo zijn. Hij werd twaalfde.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Ricardo is drie dagen bezig geweest om alles op orde te maken voor de wedstrijd in Parijs. Achter in zijn tuin staat een omgebouwde mancave met daarin wielershirts, affiches, foto's en schilderijen. De verzamelwoede van Ricardo heeft door de jaren heen geleid tot een enorme wielercollectie. Hij heeft zo’n negenhonderd wielertruien en ook hele bijzondere historische affiches.

Zijn mancave ademt Mathieu van der Poel. Er hangt een groot spandoek voor zijn held, speciaal voor de olympische race van zaterdag: ‘succes Mathieu’, staat erop. Samen met zijn vrienden kijkt hij gespannen naar de race.

Een deel van de collectie van Ricardo (foto: Erik Peeters)
Een deel van de collectie van Ricardo (foto: Erik Peeters)

LEES OOK: Mega-fan Ricardo hoopt op een nieuwe WK-trui van Mathieu van der Poel

Zo’n vijftien kilometer voor het einde is Ricardo somber gestemd. De Belg Remco Evenepoel rijdt voorop en heeft inmiddels een aardige voorsprong. “Toch blijf ik hopen”, zegt Ricardo tegen beter weten in.

Even is er opwinding als de 24-jarige Belg enkele kilometers voor de finish een lekke band rijdt. Maar Evenepoel heeft zo’n grote voorsprong dat hij zelfs met deze pech alleen op de eindstreep afgaat.

Alhoewel Van der Poel een paar keer probeerde aan te vallen, was het niet zijn wedstrijd, weet ook Remco. “Alles moet kloppen die dag en dat was vandaag niet zo voor Mathieu”, zegt de fan teleurgesteld. “Ik keek er al dagen naar uit, dus ja, ik baal behoorlijk.”

Ricardo Rens met de regenboogtrui van Mathieu van der Poel uit 2015 (foto: Erik Peeters).
Ricardo Rens met de regenboogtrui van Mathieu van der Poel uit 2015 (foto: Erik Peeters).

Toch is de algehele mening dat Evenepoel een terechte winnaar is. “Als je de tijdrit en ook de wedstrijd op de weg wint, ben je wel een hele grote”, zegt een van de vrienden van Ricardo. “Ik had natuurlijk liever Mathieu zien winnen, maar Evenepoel heeft heel sterk gereden, dat moet ik eerlijk toegeven”, vindt een andere vriend. Het wordt dan wel geen feest, maar het drinken gaat wel gewoon door. “Nee, ik drink er verder geen biertje minder om.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Geen podiumplaats voor Mathieu van der Poel, Belg Remco Evenepoel wint goud

Mathieu van der Poel laat olympische mountainbikewedstrijd schieten

Mathieu van der Poel: 'Had graag de olympische mountainbikerace gereden'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!