Video

'Explosie was wraakactie voor zoon', denkt bewoner van huis in Haren

4 augustus om 15:35 • Aangepast 16 augustus om 02:02
nl
Een langlopende ruzie was de aanleiding van een explosie bij een huis in Haren zaterdagnacht, denkt de bewoner van het huis. Dat zegt hij tegenover Omroep Brabant. Hun (stief)zoon heeft al langere tijd ruzie met een groep jongeren uit Oss.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Kort na middernacht werden buurtbewoners in Haren opgeschrikt door een enorme knal. Er werd bij een huis aan de Lietingstraat een explosief onder een auto gegooid. Er vielen daarbij geen gewonden. Alleen de auto waaronder het explosief afging, is licht beschadigd.

De bewoners van het huis zeggen dat hun (stief)zoon al langere tijd ruzie had met jongeren uit Oss, na een steekpartij eerder dit jaar.

LEES OOK: Weer explosie bij huis: 'Er werd iets gegooid dat bij de auto terechtkwam'

Die ruzie broeide al en zaterdagavond ging de zoon van het stel naar Berghem om de groep jongeren te confronteren, zegt de stiefvader. Hij kwam daar later die avond achter en haastte zich naar de plek waar die confrontatie zou plaatsvinden. Daar heeft de stiefvader met een paar van de jongeren gevochten. Er zouden klappen zijn uitgedeeld met een zaklamp. Daarna keerde de man weer huiswaarts.

Kort daarna ging het goed mis aan het adres van het gezin, vertelt de stiefvader tegen een verslaggever van Omroep Brabant: "Wij kwamen thuis en even later gooiden ze hier een trektouwtje neer, zal ik maar zeggen." De bewoners van de woning weten zeker dat het om dezelfde jongeren gaat. "We hebben ze herkend."

"De volgende keer liggen er hier lijkzakken voor de deur."

Buurtbewoners vertellen dat er al langer gedoe is rondom het gezin op de Lietingstraat. Zo zou er jaren geleden een politie-inval zijn gedaan. Bovendien zouden de ouders 'dreigende taal' hebben uitgeslagen naar andere ouders en kinderen van de basisschool waar hun kinderen heen gingen.

Volgens de stiefvader van het gezin kan het goed zijn dat het laatste nog niet is gezegd of gedaan rondom de ruzie die zo uit de hand is gelopen. "Laat ze maar komen, ik wacht op ze. De volgende keer dat die gasten iets proberen, liggen er hier lijkzakken voor de deur. Let maar op."

De politie deed onderzoek na de explosie:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!