Video

Twee mannen opgepakt na schoten en reeks explosies bij huizen in Oss

4 augustus om 15:10 • Aangepast 16 augustus om 02:00
nl
De politie heeft twee mannen aangehouden voor een reeks explosies bij meerdere huizen en het beschieten van een woning in Oss in de afgelopen maanden. Wat voor rol de mannen precies hebben gespeeld bij de explosies is nog niet bekend. De gemeente Oss heeft inmiddels besloten twee huizen te sluiten.
Profielfoto van Kamiel Visser
Geschreven door

De verdachten die zijn aangehouden zijn een 34-jarige man uit Oss en een 41-jarige man uit Berghem. Ze worden 'verdacht van betrokkenheid bij diverse incidenten' aan de Karel de Stoutestraat en de Van Limburg Stirumstraat in Oss, schrijft de politie. De explosies vonden plaats in ongeveer een maand tijd, op 5 juli, 29 juli en 2 augustus.

LEES OOK: Explosies en brand bij huis: buurt is klaar met de onrust

De mannen worden niet alleen verdacht van een reeks explosies. Er werd ook een huis beschoten aan de Karel de Stoutestraat, enkele maanden voordat de explosies plaatsvonden. Er vielen bij alle explosies en de schietpartij geen gewonden.

De politie roept getuigen op om zichzelf te melden. 'Ook als u camerabeelden heeft dan ontvangt de politie deze graag.'

Volgens de gemeente zijn er ernstige zorgen over het verstoren van de openbare orde. Daarom zijn zaterdag de twee huizen waar explosieven zijn ontploft, door de burgemeester gesloten.

Een huis aan de Karel de Stoutestraat werd maandagavond verwoest na een explosie en een daaropvolgende brand:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!