Video

Motorrijder botst achterop auto en is zwaargewond naar ziekenhuis gebracht

4 augustus om 18:53 • Aangepast 14 augustus om 02:01
nl
Op de snelweg A2 bij verzorgingsplaats Groote Bleek ter hoogte van Maarheeze is zondagmiddag een motor achterop een auto gebotst Het verkeer moest plotseling remmen door een file die was ontstaan. De motorrijder merkte dit te laat op, kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de auto aan. De man werd door de klap gelanceerd en kwam enkele meters verder op het asfalt terecht. Hij raakte zwaargewond.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Omstanders op de verzorgingsplaats en op de snelweg schoten meteen te hulp. Ze ontfermden zich over de zwaargewonde motorrijder en het geschrokken koppel in de auto.

De snelweg werd na het ongeluk, dat rond vijf uur gebeurde, in noordelijke rijrichting afgesloten, waardoor de traumahelikopter kon landen op de A2. Een Mobiel Medisch Team assisteerde het ambulancepersoneel bij het stabiliseren van de motorrijder die ernstig gewond was.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en sprak, met behulp van een Franse tolk, met het geschrokken echtpaar in de auto. Ondanks het glas op het dashboard bleef het Franse koppel ongedeerd.

De zwaargewonde motorrijder is in het bijzijn van een trauma-arts per ambulance naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De snelweg was enige tijd dicht zodat de specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie onderzoek konden doen. Het verkeer werd omgeleid via verzorgingsplaats Groote Bleek. Als gevolg van het ongeval ontstond een file tot aan Weert.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!