Foutenfestival legt problemen bloot bij PSV: 'Elke lange bal is een goal'

4 augustus om 22:28 • Aangepast 14 augustus om 02:00
nl
De neutrale toeschouwer zal ongetwijfeld genoten hebben van de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar dat gold niet voor PSV-trainer Peter Bosz. Bij de Eindhovense ploeg ging er zondagavond namelijk veel fout, vooral in defensief opzicht. PSV moet de komende weken de transfermarkt op voor verdedigers.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Als er iets duidelijk is geworden na de offciële start van het seizoen is dat PSV er in de achterhoede niet bepaald beter op is geworden. Bosz gaf aan niet geschrokken te zijn van het optreden van zijn ploeg, maar hij erkende wel dat het hard nodig is om verdedigers te halen.

"We moeten onze ogen niet sluiten voor de achterhoede waarmee we vandaag speelden. Jerdy Schouten moest als middenvelder weer naar achteren gehaald worden en Fredrik Oppegard heeft nog nauwelijks wedstrijden op dit niveau gespeeld."

Dat de trainer van PSV deze spelers achterin moet opstellen, heeft vooral te maken met de blessures van Olivier Boscagli en Mauro Júnior. Hoe ernstig de blessures zijn is nog altijd niet duidelijk. "Maar door die situatie zijn we wel aan het kijken wat er nodig is", zei Bosz zondagavond.

Verdediger Jordan Teze zou nog wel eens kunnen gaan vertrekken bij PSV (foto: Marcel van Dorst).
Verdediger Jordan Teze zou nog wel eens kunnen gaan vertrekken bij PSV (foto: Marcel van Dorst).

Anderhalve week eerder was er bij Bosz nog veel minder urgentie. De coach gaf aan alleen nog een rechtercentrale verdediger te willen. Na het optreden van zondagavond zijn er meer alarmbellen afgegaan, waardoor er meer aanwinsten achterin nodig zijn. Want vier tegentreffers in een wedstrijd overkwam PSV vorig seizoen in Nederland geen enkele keer.

Ook Joey Veerman zag dat het vooral achterin fout ging bij de Eindhovenaren. "We staan kinderlijk te verdedigen. Voorin doen we het goed met druk zetten. Daardoor moest Feyenoord de lange bal spelen", zegt Veerman. "Maar elke lange bal was een goal", vult Peter Bosz zijn middenvelder aan.

Technisch directeur Earnest Stewart heeft nog vier weken om de transfermarkt op te gaan. En wie weet wordt die noodzaak nog groter, want rechtsback Jordan Teze heeft nog een eenjarig contract. Hij zou dit transferwindow nog een transfer kunnen gaan maken zodat PSV er nog een som aan overhoudt.

Lees ook: PSV verliest na strafschoppen spectaculair duel om Johan Cruijff Schaal

"Het liefst willen we niemand kwijt, maar in zijn situatie met nog een contract voor een jaar kan je dat nooit stellig zeggen", zei Bosz toen hem gevraagd werd naar de interesse van AS Monaco voor de verdediger. "Ik ga ook niet voor een transfer liggen, dat is niet mijn rol", zegt de trainer, waarmee hij de deur voor Teze zeker niet dichtgooit.

Al met al kan deze wedstrijd voor PSV ook een zegen worden, ondanks dat er na strafschoppen werd verloren. De achilleshiel is nog duidelijker geworden en daarmee ook een vereiste. Al zal Bosz dat nooit zelf zo zien. "Ik had deze wedstrijd willen winnen. Als er dan zoveel fout gaat baal ik daarvan. Dan is het heel moeilijk er iets positiefs uit te halen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!