Video

Klopjacht op man na schietpartij: arrestatieteam pakt hem op

5 augustus om 05:45 • Aangepast 20 augustus om 01:17
nl
Een 29-jarige man is zondagavond met een vuurwapen beschoten aan de Groenewoudseweg in Eindhoven. De man raakte lichtgewond aan zijn been en ging na de schietpartij zelf naar het ziekenhuis. Maandagochtend werd na een klopjacht een 32-jarige Eindhovenaar opgepakt door een arrestatieteam in een huis op het Hugo de Grootplein.

Volgens een 112-correspondent had de politie een vermoeden wie de dader was en werd er de hele nacht met man en macht naar gezocht. Een arrestatieteam heeft de man, die geen vaste woon of verblijfsplaats heeft, uiteindelijk van het bed gelicht in het huis waar hij verbleef. Er werden meerdere vuurwapens gevonden. Er wordt onderzocht of ze echt zijn.

De politie is nog altijd met veel eenheden aanwezig in de straat. Ze doet sporenonderzoek in het huis.

Arrestatieteam na de inval (foto: SQ Vision).
Arrestatieteam na de inval (foto: SQ Vision).

Het slachtoffer meldde zichzelf zondagavond op de spoedeisende hulp van het Catharina Ziekenhuis voor medische zorg en belde daar 112. De politie deed sporenonderzoek op de plek waar de man werd neergeschoten. Op straat werd gezocht naar hulzen en bloedsporen.

Agenten belden bij huizen in de buurt aan en vroegen mensen of ze misschien harde knallen hadden gehoord. Een aantal bewoners gaf aan dat dit inderdaad het geval was.

Onderzoek aan de Groenewoudseweg (foto: SQ Vision)
Onderzoek aan de Groenewoudseweg (foto: SQ Vision)

Conflict in het criminele milieu
Het zou vermoedelijk gaan om een conflict in het criminele milieu, laat de politie weten. De beschoten man bestrijdt dit, hij laat aan Omroep Brabant weten dat het om 'een persoonlijke kwestie' gaat. Omdat de verdachte vuurwapengevaarlijk is, droegen agenten in heel de regio zondagavond extra zware kogelwerende vesten terwijl ze naar hem uitkeken en hem daarna uit zijn bed lichtten.

De politie zou zich ook zorgen maken om anderen die mogelijk betrokken zouden zijn bij het conflict met de gewapende man. Volgens een 112-corrspondent werd daarom een aantal locaties in de regio zondagnacht extra in de gaten gehouden door agenten.

Buurt is geschrokken
Op het Hugo de Grootplein zeggen verschillende bewoners blij te zijn dat de man is opgepakt. Een buurtbewoner: “De politie staat daar heel vaak aan de deur, en niet omdat de koffie daar lekker is. De man heeft met veel mensen problemen.”

In de buurt van de Groenewoudseweg zijn bewoners geschrokken van de schietpartij. Buurtbewoner Sjef hoorde twee schoten zondagavond. “De hond sprong op en ik rende naar buiten. Ik dacht dat het vuurwerk was, dat wordt hier wel eens afgestoken. Maar dat was dus niet het geval. Het waren schoten. En daarna was het stil. Ik zag niemand liggen.”

Wies is 75 jaar oud en woont al heel haar leven in de straat. Ze zegt dat ze zich wezenloos is geschrokken, hoewel ze niets van de schietpartij heeft meegekregen. “Ik heb het hier al heel mijn leven goed naar mijn zin, maar je moet wel een beetje uitkijken in deze buurt. Ik ben best angstiger geworden ja, dat merk ik wel.”

Nicolle, een andere buurtbewoner, is ook geschrokken. Volgens haar is de criminaliteit in de buurt toegenomen “Ik kijk uit als ik buiten kom hier. Het is altijd wel wat. Ik ga niet meer buiten zodra het donker wordt.”

Veel eenheden zochten naar de dader vannacht (foto: SQ Vision)
Veel eenheden zochten naar de dader vannacht (foto: SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!