Bewoonster ziet aanslag bij haar huis vanuit Spanje: ‘Ik blijf op vakantie’

5 augustus om 20:30 • Aangepast 16 augustus om 02:04
nl
Mirjam* krijgt de schrik van haar leven als ze vrijdagnacht door haar buurvrouw gebeld wordt. Een voorbijganger gooit bij haar huis aan de Van Limburg Stirumstraat in Oss een vuurwerkbom over de schutting. Niet veel later is er een enorme explosie. Dat ziet de bewoonster allemaal op camerabeelden terwijl ze aan het 'genieten' is van haar vakantie. “Ik kan totaal niet meer genieten, maar ik blijf hier in Spanje”, vertelt Mirjam vanaf haar vakantieadres aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Drie dagen na de explosie is de bewoonster nog altijd geschrokken. Vooral ook omdat na de explosie haar huis is gesloten door de gemeente.

"In een soort tasje zit een vuurwerkbom."

“Ik zag de explosie meteen op beeld na een belletje van de buurvrouw”, zegt de bewoonster vanuit Spanje. “Op de beelden zie ik iemand langslopen, maar hij wordt gestoord als er twee mensen in de straat staan. Drie minuten later loopt hij terug. In een soort tasje zit een vuurwerkbom en die wordt over de schutting gegooid.”

Na een sissend geluid ontstaat er een explosie in de tuin. “Ik heb geen idee waar het vandaan komt, ik heb met niemand ruzie.” Begin juli was ze ook al doelwit van een ‘aanslag’. Toen is geprobeerd de auto van Mirjam in brand te steken. Ze kon zelf de brand net op tijd blussen.

De schade na de explosie lijkt mee te vallen. "Maar dat kan ik zelf niet meer zien. De politie heeft de camera’s losgekoppeld", beweert ze. "Maar volgens mijn zus heeft een conifeer in brand gestaan en is het rolluik kapot omdat de politie binnen wilde kijken."

"Dan maar met mijn drie kinderen in de auto zitten voor mijn huis."

De bewoonster is op dit moment vooral boos omdat de burgemeester haar woning heeft gesloten. “Ze hebben vanwege de veiligheid van de buurt mijn woning gesloten, maar ik was er zelf niet. Ik ben sinds 26 juli op vakantie.” Tot vanavond had ze officieel nog geen bericht gehad van de gemeente, maar het bericht was dat ze waarschijnlijk tot en met 26 augustus niet naar huis mocht. “Belachelijk. Er waren de afgelopen jaren wel honderd autobranden en meerdere liquidaties in de wijk en nu moet ik ervoor boeten.”

Nadat Omroep Brabant maandagavond haar verhaal plaatste nam de gemeente volgens Mirjam alsnog contact op en heeft volgens haar laten weten dat ze zullen zorgen voor een oplossing voor Mirjam en haar drie kinderen.

"Ik kan beter in Spanje blijven."

Mirjam heeft niet getwijfeld om terug naar Oss te komen. “Ik heb mijn tickets zonder verzekering geboekt en ik mag mijn woning toch niet in. Dus dan kan ik beter hier blijven.”

Zaterdag heeft een arrestatieteam van de politie een 34-jarige man uit Oss en een 41-jarige man uit Berghem opgepakt vanwege meerdere incidenten in Oss. “Het geeft rust dat er mensen zijn opgepakt. Waarom iemand een vuurwerkbom bij mij in de tuin zou willen gooien, weet ik niet.”

*Mirjam is niet de echte naam van de bewoonster; zij wil vanwege haar veiligheid onder een fictieve naam haar verhaal doen. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

MEER OVER DIT VERHAAL:

Twee mannen opgepakt na schoten en reeks explosies bij huizen in Oss

Explosies en brand bij huis: buurt is klaar met de onrust

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!