Liveblog

112-nieuws: auto in loods vat vlam • drugsafval gevonden in een schuur

6 augustus om 13:28 • Aangepast woensdag om 01:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is nu gesloten.

Liveblog

20.09

Poepbacterie in drinkwater gevonden, kookadvies van kracht

Brabant Water heeft een kookadvies voor drinkwater gegeven voor alle inwoners van Boxtel, Liempde, Olland en Lennisheuvel. In het drinkwater is dinsdag de E. colibacterie gevonden. Het water is alleen drinkbaar als het vooraf ten minste drie minuten gekookt is. Volgens Brabant Water geldt het advies naar verwachting enkele dagen.

Lees hier meer over de gevonden bacterie

19.40

Auto in loods vat vlam

In een loods aan de Procureurweg in Dongen is vanavond een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde nadat de accu eruit werd gehaald. De eigenaar van de auto had het vuur zelf snel onder controle met een poederblusser. Brandweerlieden kwamen naar de loods om na te blussen en de loods te ventileren. Een ambulance kwam ook ter plaatse omdat de man mogelijk poeder had binnengekregen.

De hulpdiensten bij de loods (foto: SQ Vision).
De hulpdiensten bij de loods (foto: SQ Vision).
18.08

Vermiste vrouw van 85 is terecht

De vrouw op leeftijd naar wie sinds kwart voor twaalf vanmorgen in Den Bosch werd gezocht, is in goede gezondheid gevonden. Dat zegt de politie vanavond via Burgernet. Ze werd vermist in de buurt van de Nieuwstraat. De vrouw was het laatst gezien met een rollator.

17.43

Politie valt schuur binnen, drugsteam ingezet

De politie is vanmiddag een schuur aan de Pleinsedijk in Sint-Michielsgestel binnengevallen. In een bericht op X zegt de politie dat er afval van synthetische drugs is gevonden tijdens een controle van de gemeente. De straat staat vol met politieauto's. Ook is er een busje van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen bij het pand. Dat team wordt ingezet bij het opruimen van drugslabs. Ook het terrein waar de schuur op ligt wordt onderzocht. Agenten zijn ook een huis binnengegaan. De politie gaat het drugsafval later vanavond opruimen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.26

Motorrijder gewond na crash

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de kruising van de Technologieweg in Oosterhout. De motor raakte een auto aan de zijkant. Die wilde waarschijnlijk afdraaien. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken. Het is niet duidelijk of de motorrijder ook naar het ziekenhuis is gebracht. De automobilist is niet gewond geraakt.

16.20

Agenten zien pistool in de broekzak van een man zitten

Drie mannen die vanochtend in het Burgemeester Geukerspark in Helmond bier zaten te drinken, trokken de aandacht van twee agenten die voorbij fietsten. Hun oog viel op een blikje bier bij een van de mannen. Toen de agenten dichterbij kwamen, gooide een van hen een jas over het biertje. Agenten gingen in gesprek met de mannen en zagen dat een van hen, een 40-jarige man uit Helmond, iets in zijn broekzak had wat op een pistool leek.

"Met de hand op mijn dienstwapen zagen wij dat de persoon iets uit zijn broekzak haalde en dit in een reflex voor ons op straat gooide. Wij konden op dat moment niet zien of dit een echt vuurwapen of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp betrof." De Helmonder werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Onderzoek leerde dat hij een gasdrukpistool had, bijna niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. "Het had niet veel gescheeld of wij hadden ons dienstwapen moeten gebruiken."

Het gaspistool (foto: Wijkagenten Helmond binnenstad).
Het gaspistool (foto: Wijkagenten Helmond binnenstad).
15.55

Vuurwapengevaarlijke verdachte slaat op de vlucht

Een verdachte die bij de politie als vuurwapengevaarlijk bekend staat is vanmiddag gepakt door agenten van de politie in Valkenswaard. De agenten begonnen hun middagdienst met een melding dat de verdachte in Valkenswaard was. Toen de politie eraan kwam, nam de verdachte de benen. Hij werd door de agenten gepakt en is meegenomen naar het politiebureau.

15.44

Man komt onder heftruck

Een medewerker van een groothandel voor landbouwproducten aan de Gerstdijk in Helmond is vanmiddag onder een heftruck gekomen. Hij raakte daarbij gewond aan zijn been. De brandweer moest samen met ambulancepersoneel de man bevrijden uit zijn positie. Daar deden ze ruim een half uur over. Een traumahelikopter kwam ook naar het bedrijf. De man is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Nijmegen. De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart naar het ongeluk.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.20

Vrouw (85) al uren vermist

Een vrouw van 85 wordt sinds kwart voor twaalf vanmorgen in de buurt van de Nieuwstraat in Den Bosch vermist. Dit meldt Burgernet. Ze is blank, 1,65 meter lang en heeft kort grijs haar en een stevig postuur. Vermoedelijk draagt ze een blouse met een lange broek. Ze had een rollator bij zich toen ze voor het laatst werd gezien.

13.20

Fietser maakt harde smak

Een fietser is vanmorgen hard gevallen op de rotonde bij de Oostwal en de Molenstraat in Oss. Volgens een 112-correspondent heeft het slachtoffer veel bloed verloren en is de fietser met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Het ongeluk en onder meer de inzet van een traumahelikopter leidden tot veel overlast en bekijks. Er waren veel mensen in de stad en de fietser was onderuit gegaan op een van de drukste punten in Oss.

Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken. Twee passanten met een medische achtergrond hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer zou na de val niet aanspreekbaar zijn geweest. Behalve de traumahelikopter werden ook de ambulancedienst en de politie ingeschakeld. De politie en een medewerker van de gemeente Oss hebben het verkeer in goede banen proberen te leiden.

De politie moest na het ongeluk het verkeer in goede banen leiden (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie moest na het ongeluk het verkeer in goede banen leiden (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Ook een traumahelikopter werd ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Ook een traumahelikopter werd ingeschakeld (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
13.10

Geen gordel: fikse boete

Een automobiliste heeft op de snelweg A2 bij Den Bosch een fikse boete gekregen. Een kind dat naast haar op de bijrijdersstoel stond, had geen gordel om.

Hier lees je er meer over:

12.30

Vermist meisje gevonden

Een meisje van 5 is vanmorgen zeker een uur vermist geweest in de buurt van de Hendrik Staetslaan in Eindhoven. Ze was rond tien over half twaalf voor het laatst gezien. Tegen kwart voor een meldde de politie dat ze 'in goede gezondheid is aangetroffen.'

11.00

Verdachte vast na gooien molotovcocktail

Er is een jongen van 15 aangehouden voor een aanslag op een huis aan de Nieuwevaert in Kaatsheuvel in mei. De woning werd in de nacht van 9 op 10 mei bestookt met een molotovcocktail. Hierbij was nog een andere persoon betrokken, de politie is nog op zoek naar hem.

Je leest er hier meer over:

10.20

Forse vuurwerkvangst

De politie in de regio Boxtel/Sint-Michielsgestel/Vught heeft gisteren bijna 600 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het spul werd aangetroffen in een bestelbusje en in het huis van de bestuurder van het voertuig.

Een deel van het vuurwerk dat werd ontdekt (foto: politie).
Een deel van het vuurwerk dat werd ontdekt (foto: politie).
23.29

Maserati door brand verwoest

Een Maserati Ghibli met een nieuwwaarde van 100.000 euro ging gisteravond in vlammen op in Rosmalen. De eigenaren waren net thuis van een dagje weg toen de auto ineens vlam vatte. De eigenaren belden vervolgens snel de brandweer, maar die kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Er lijkt sprake van een technisch mankement.

Van de Maserati bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
Van de Maserati bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
22.39

Verkeerslichten N268 vallen uit

De verkeerslichten op de N268 bij Oud-Gastel vielen gisteravond rond halfelf ineens uit. Automobilisten kregen daarop de waarschuwing hun snelheid daar aan te passen en de voorrangtekens op de weg te volgen bij het naderen van de kruising. Zo'n twee uur later was het probleem verholpen.

De verkeerslichten op de N268 bij Oud Gastel vielen uit (foto: X/Wis_Sven).
De verkeerslichten op de N268 bij Oud Gastel vielen uit (foto: X/Wis_Sven).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!