Video

Aanslag met molotovcocktail, jongen (15) meldt zich bij politie

6 augustus om 11:00 • Aangepast 27 augustus om 02:01
nl
Een 15-jarige jongen uit Waalwijk heeft zich bij de politie gemeld als verdachte van een aanslag met een molotovcocktail op een huis aan de Nieuwevaert in Kaatsheuvel. Hij werd maandagmiddag aangehouden op de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. Het huis werd in de nacht van 9 op 10 mei bestookt met de brandbom.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bij de aanslag was nog een andere persoon betrokken, de politie is nog op zoek naar hem.

Bureau Brabant vertoonde een week na de aanslag bewakingsbeelden. Hierop zijn twee mannen te zien die hun gezicht hebben bedekt. Eerst gooit een van hen de ruit van het huis in met een groot voorwerp, waarschijnlijk een stoeptegel.

Daarna zie je hoe een van de twee daders een fles met een lont vastheeft. Hij steekt de fles aan en werpt de brandbom in de richting van het huis. Daarna is te zien hoe hij zonder de fles wegrent. Het huis vat vlam.

Foto: Floortje Steigenga.
Foto: Floortje Steigenga.

LEES OOK: Deze beelden tonen hoe twee mannen aanslag plegen op woonhuis

De Nieuwevaert ligt in een gelijknamige buurt waar veel gezinnen met kinderen wonen. Op het adres waar de brandbom naar binnen is gegooid, woont een ouder stel. Zij waren op vakantie in Italië en kwamen na de aanslag naar huis. Buren spraken van aardige mensen met wie ze goed contact hebben.

Buren reageerden geschokt na de brandstichting:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!