Hockeysters voor de zesde keer op rij naar de finale op Spelen

7 augustus om 15:45 • Aangepast 16 augustus om 02:04
nl
De Nederlandse hockeysters hebben voor de zesde keer op rij de finale bereikt tijdens de Olympische Spelen. In de halve finale in Parijs wist Oranje Argentinië te verslaan met 3-0.
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door

Luna Fokke opende de score na 20 minuten met een backhand. Ze was aan de aandacht van de Argentijnse defensie ontsnapt, ging op het doel af en schoot binnen. Niet veel later verdubbelde de Eindhovense Laura Nunnink de score door na een harde voorzet van Fokke binnen te tikken. Yibbi Jansen uit Gemonde maakte er in de tweede helft 3-0 van uit een strafcorner.

Tijdens de wedstrijd werd de Veghelse Joosje Burg geraakt door de bal. "Ze kreeg heel ongelukkig een bal in haar gezicht en het bloedt nog steeds. Ik hoop voor haar dat ze erbij kan zijn vrijdag", zegt aanvoerster Xan de Waard. De Nederlandse hockeysters nemen het die dag op tegen China.

Het wordt voor de Oranje-hockeysters tijdens de finale een weerzien met Alyson Annan. Annan stapte een half jaar na de gewonnen Spelen van Tokio op als bondscoach van Nederland, na onvrede binnen de selectie over de groepscultuur. Enkele maanden na haar vertrek bij Oranje ging Annan aan de slag als bondscoach van China.

Brabants tintje
In de selectie zitten naast Nunnink en Jansen nog meer spelers met een Brabantse achtergrond: Joosje Burg (Veghel), Frédérique Matla (Valkenswaard), Marleen Jochems (Breda), Pien Sanders (Udenhout), Lisa Post (Eindhoven), Reneé van Laarhoven (Tilburg) en Freeke Moes (Moergestel).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!