Jongen in park beroofd en mishandeld: werkstraf opgelegd

7 augustus om 21:55 • Aangepast 27 augustus om 02:02
nl
Drie jongens hebben werkstraffen van 40, 60 en 80 uur gekregen, omdat ze vorig jaar november in Oosterhout een leeftijdsgenoot hebben mishandeld en beroofd. Het slachtoffer (16) kreeg rake klappen en raakte zijn dure schoenen en telefoon kwijt. Volgens de kinderrechter in Breda heeft het drietal zich schuldig gemaakt aan openlijk geweldpleging en diefstal met geweld.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een jongen van toen zestien zit op 4 november vorig jaar, ’s avonds tegen half negen, nietsvermoedend op een bankje in het park rond de Slotbosse Toren. Drie jongens komen op hem af en dwingen hem mee te lopen. Als hij dat niet doet, dreigen er klappen. Voor het zover komt, maken de belagers het voorwiel los van de fiets van de jongen en gooien ze dit weg.

LEES OOK: Jongen krijgt rake klappen en wordt beroofd van zijn schoenen en telefoon

Het doodsbange slachtoffer wordt intussen meermalen in zijn gezicht gemept en onder druk gezet om zijn zakken leeg te maken. Zo raakt hij zijn telefoon kwijt. Hij moet ook nog zijn schoenen van het merk Yeezy uit te trekken. Die nemen de jeugdige straatrovers eveneens mee. Eén van de daders heeft het volgens de politie allemaal gefilmd.

De jongen weet met zijn 'halve' fiets thuis te komen, maar is geschrokken en gewond. Thuis belt hij de politie en die weet uiteindelijk drie jongens van nu 16, 16 en 18 aan te houden. Ze komen uit Dongen, Oosterhout en Roosendaal.

Deze woensdag moesten ze zich verantwoorden voor de kinderrechter in Breda en die oordeelde niet mals. Als ze zich de komende twee jaar niet aan de voorwaarden houden, dan krijgen ze nog eens een werkstraf van 40 uur. Ook moeten ze schadevergoedingen van 750 tot 850 euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!