Video

Buren ontsnapt aan erger na explosie in appartement: 'Gaskraan stond open'

8 augustus om 18:17 • Aangepast 27 augustus om 02:03
nl
De bewoners van drie appartementen aan het Vossepad in Lepelstraat moeten de komende avond of nacht elders doorbrengen. Dit komt door een explosie, die donderdagmiddag rond halftwee gebeurde in een aangrenzend appartement. De bewoner is met ernstige brandwonden opgenomen in het Brandwondencentrum in Rotterdam. Volgens onderbuurvrouw Diana (55) heeft hij de ontploffing zelf veroorzaakt: “De gaskraan stond open en de slang hing ernaast.”
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Diana was zelf niet thuis toen de buurt werd opgeschrikt door een enorme klap. “Ik werd gebeld door mijn zus, die vlakbij woont. Haar man is meteen het appartement binnengegaan waar de explosie gebeurde. Hij zag de bewoner op een stoel zitten, de man had flinke brandwonden op zijn armen en benen. Met een omwonende heeft hij mijn buurman eruit gehaald.”

“Daarna is mijn zwager weer naar binnengegaan. Met gevaar voor eigen leven. Hij wilde kijken of de gaskraan dicht was. Die stond open en de slang hing ernaast. Ik denk dan ook dat die man het zelf veroorzaakt heeft. Heel heftig”, vertelt Diana. Volgens haar was het wachten op zo’n incident. “Het was een aparte man. Vanaf het moment dat hij hier is komen wonen, een jaar of twee geleden, heb ik ’s nachts veel last van hem gehad. Het was nooit stil. Ik was al langer bang dat er een brand of zoiets zou uitbreken. Nu is het te laat.”

LEES OOK: Explosie in huis, bewoner zwaargewond naar het ziekenhuis

Omwonenden melden dat de man op zichzelf leefde en oorspronkelijk niet uit Lepelstraat komt. Hij zou onlangs jarig zijn geweest. “Hij praatte wat in zichzelf”, zegt een van de buren. Ze reageren niet echt geschrokken, maar zien ook wel dat de klap enorm was. De voorpui van het appartement waar de explosie was, is geheel ontzet en dakpannen waren op de grond terechtgekomen. Eén van de buren: “Dit was zeer krachtig, de muren zullen ook wel gescheurd zijn. Maar wat er precies is voorgevallen, weet ik niet.” Ze moesten meteen hun appartement verlaten, zodat de politie en brandweer hun werk konden doen.

De schade aan het appartement was enorm (foto: Omroep Brabant).
De schade aan het appartement was enorm (foto: Omroep Brabant).
Het appartementencomplex is afgezet (foto: Omroep Brabant).
Het appartementencomplex is afgezet (foto: Omroep Brabant).

Een vrouw was al gebeld door haar dochter, die bang was dat zij gewond was geraakt. Ze was echter niet thuis. Ook Diana beseft dat het veel erger voor haar en haar buren had kunnen aflopen: “Er gaat van alles door mijn hoofd. Het is één grote ravage hierboven. Echt heel erg. Gelukkig zijn er niet meer gewonden gevallen. Die man had ons allemaal mee kunnen nemen.”

De schade in haar appartement valt mee. De achterdeur is enigszins beschadigd en de voordeur is geforceerd zodat hulpverleners naar binnen konden. Toch moet Diana deze avond bij haar zus slapen. “Ik ben nog wel even binnen geweest om wat spullen mee te nemen, verder laat ik alles maar op me afkomen.”

De gemeente Bergen op Zoom, waar Lepelstraat onder valt, laat weten dat er voor de gedupeerden onderdak wordt gezocht. Een woordvoerder laat weten dat vrijdag wordt gekeken hoe het verder moet met hen. De politie zei niet op de hoogte te zijn van mogelijke opzet. “Ik kan dit niet bevestigen, maar deze mogelijkheid wordt inderdaad meegenomen in het onderzoek”, zo meldt een woordvoerder.

Na de explosie kwamen veel hulpverleners in actie:


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!