Baanwielrenster Van de Wouw pakt zilveren medaille in keirin

8 augustus om 19:18 • Aangepast 27 augustus om 02:02
nl
Baanwielrenster Hetty van de Wouw (26) uit Kaatsheuvel heeft op de Olympische Spelen een zilveren medaille behaald in de finale van de keirin. 'Hetty Raketty' werd maar net afgetroefd om het goud door Ellesse Andrews.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Van de Wouw zette haar uitstekende vorm, die ze in de eerdere rondes liet zien, door in de eindronde. Met vijf andere rensters streed Van de Wouw, die de bijnaam Hetty Raketty heeft gekregen, om de prijzen. Het werd net geen goud voor Van de Wouw. Ze reed op de wielerbaan van Saint-Quentin-en-Yvelines naar de tweede plek.

Wereldkampioene Ellesse Andrews uit Nieuw Zeeland was net iets sneller dan de Brabantse en won het goud. Van de Wouw liet wel Emma Finucane uit Groot-Brittannië achter zich.

"Ik dacht nog even: zou ik er nog voorbij komen voor goud?", reageerde Van de Wouw bij de NOS. "Na al die vierde plaatsen van de afgelopen tijd is dit heel fijn. Ik voelde me echt sterk en ben heel blij dat ik tweede ben geworden."

Prestaties
De renster uit Kaatsheuvel, die nu in Apeldoorn woont, won zowel in de halve finale als de kwartfinale haar heat. Vorig jaar werd ze vierde op de wereldkampioenschappen op het onderdeel sprint.

Bij keirin rijden vijf of zes rensters achter een gemotoriseerde gangmaker. Als die na enkele ronden uit de baan is verdwenen, sprinten de rensters in drie ronden om de winst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!