Deze Brabanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen

9 augustus om 07:00 • Aangepast 27 augustus om 02:00
nl
Het atletiektoernooi en het baanwielrennen op de Olympische Spelen gaan vandaag weer verder en Brabanders maken kans op medailles. Zo staan onder meer de 4x400 meter hardlopen voor vrouwen op het programma, spelen de hockeydames de finale en doen Bregje en Noortje de Brouwer mee aan het synchroonzwemmen.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door
  • De snelste Nederlandse vrouwen over 400 meter komen vandaag in actie in de series van de estafette. Eveline Saalberg (Vessem) en Anne van de Wiel (Breda) maken deel uit van de ploeg. De series beginnen in de ochtend vanaf ongeveer tien over half elf.
  • Hetty van de Wouw (Kaatsheuvel) heeft de smaak tijdens deze Spelen goed te pakken. De baanwielrenster won gisteren zilver in keirin en mag het vandaag proberen bij de sprint. De kwalificaties starten rond twee uur.
  • Baanwielrenner Harrie Lavreysen (Luyksgestel) troefde gisteren op het onderdeel sprint in de kwartfinale de Pool Mateusz Rudyk af en rijdt vandaag de halve finale. Hij mag van start rond tien over half drie. Als Lavreysen de finale haalt, kan hij om zes uur een gooi doen naar de prijzen.
  • In de avond is het tijd voor synchroonzwemmers Noortje en Bergje de Brouwer (Goirle). De tweeling vormt een duet en doet rond half 8 mee bij de technische uitvoering.
  • De vrouwen zullen hopen dat ze de gouden Nederlandse hockeyers achterna gaan in hun finale. Ze spelen om acht uur de finale tegen China. Brabantse inbreng in de selectie is er van Laura Nunnink (Eindhoven), Yibbi Jansen (Gemonde), Frédérique Matla (Valkenswaard), Marleen Jochems (Breda), Pien Sanders (Udenhout), Lisa Post (Eindhoven), Reneé van Laarhoven (Tilburg) en Freeke Moes (Moergestel). Joosje Burg (Veghel) is door een blessure niet inzetbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!