Video

Man opgepakt die dreigde zichzelf en anderen te beschieten

8 augustus om 22:57 • Aangepast 27 augustus om 02:01
nl
Een man heeft donderdagavond ophef veroorzaakt in de Tongelresestraat in Eindhoven. De politie had zorgwekkende telefoontjes gekregen over iemand die mogelijk anderen en zichzelf wat wilde aandoen met een vuurwapen door te gaan schieten. Agenten omsingelden het appartement waar de man zou verblijven en wisten hem aan te houden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Nadat de telefoontjes bij de meldkamer waren binnengekomen, nam de politie geen enkel risico. Zo werd een onderhandelaar ingeschakeld en kwam er versterking van twee hondengeleiders. Agenten kregen de man in het vizier.

Toen hij wat rustiger leek, werd het appartement omsingeld. De man liep daarna met zijn handen in de lucht naar buiten en de straat op, waarna hij werd gearresteerd.

Straat afgesloten
De politieactie leidde tot veel bekijks in de straat en niet alleen van omwonenden. Ook de gasten van een restaurant dat onder het appartement zit waar de man verbleef, konden het niet negeren. Ze schrokken toen ze plots verblind werden door grote schijnwerpers op politiewagens en de straat ineens vol stond met agenten.

Tijdens de politieactie was de Tongelresestraat tijdelijk afgesloten.

De man wordt overmeesterd (foto: SQ Vision).
De man wordt overmeesterd (foto: SQ Vision).
Het pand waar de dreigende man zich ophield (foto: SQ Vision).
Het pand waar de dreigende man zich ophield (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!