Video

Explosie blaast gevel uit huis: zwaargewonde bewoner nog in ziekenhuis

9 augustus om 11:48 • Aangepast 27 augustus om 02:04
nl
De man die donderdagmiddag gewond raakte bij een explosie in zijn appartement aan het Vossepad in Lepelstraat ligt nog in het ziekenhuis. Een politiewoordvoerster laat vrijdag weten dat het nog niet is gelukt de man officieel te horen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het huis raakte door de explosie zwaar beschadigd en is onbewoonbaar. De voorpui raakte geheel ontzet en dakpannen belandden op de grond. Het onderzoek naar de explosie loopt nog en de politie kan nog niets zeggen over de oorzaak. Maar volgens onderbuurvrouw Diana (55) heeft de bewoner de ontploffing zelf veroorzaakt.

Flinke brandwonden
Diana was zelf niet thuis toen de buurt werd opgeschrikt door de enorme klap, maar werd gebeld door haar zus, die vlakbij woont. "Haar man is meteen het appartement binnengegaan waar de explosie was. Hij zag de bewoner op een stoel zitten, de man had flinke brandwonden op zijn armen en benen. Met een omwonende heeft hij mijn buurman eruit gehaald.”

Buurtbewoners deden bij Omroep Brabant hun verhaal:

Daarna ging haar zwager opnieuw naar binnen. "Met gevaar voor eigen leven. Hij wilde kijken of de gaskraan dicht was. Die stond open en de slang hing ernaast. Ik denk dan ook dat de bewoner dit zelf veroorzaakt heeft.”

Aparte man
Ze omschrijft haar buurman als een aparte man. "Vanaf het moment dat hij hier kwam wonen, een jaar of twee geleden, heb ik ’s nachts veel last van hem gehad. Het was nooit stil. Ik was al langer bang dat er een brand of zoiets zou uitbreken. Nu is het te laat.”

De bewoners van drie appartementen naast en onder het appartement waar de explosie was, moesten voor de veiligheid hun huis verlaten. Woningcorporatie Stadlander zegt heel erg geschrokken te zijn. "We denken aan het slachtoffer en de mensen die in de getroffen woningen wonen," zegt een woordvoerder.

Het lijkt erop dat de bewoners voorlopig nog niet naar huis kunnen, omdat nog wordt onderzocht hoe groot de schade is. De gemeente Bergen op Zoom overlegt met Stadlander over waar de bewoners de komende dagen kunnen blijven.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Volgens buren had het nog veel erger kunnen aflopen aan het Vossepad in Lepelstraat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!