Deze Brabanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen

10 augustus om 07:00 • Aangepast 27 augustus om 02:03
nl
Er zijn zaterdag weer volop medaillekansen voor de Brabanders die meedoen op de Olympische Spelen. De estafettedames op de 4x400 meter lopen de finale, het baanwielrentoernooi gaat verder met de keirin voor de mannen en de sprint bij de vrouwen. Breakdancer Menno van Gorp doet mee aan de kwalificaties van het breaking.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door
Wim Coenen
  • Menno van Gorp (Tilburg) komt vanaf half vijf uit bij het breaking. Om acht uur vanavond
  • Hetty van de Wouw (Kaatsheuvel) doet rond vijf uur mee aan de sprint bij het baanwielrennen. Vandaag worden de achtste en kwartfinales gereden.
  • Harrie Lavreysen (Luyksgestel) is met twee gouden plakken behoorlijk op stoom in Parijs. Hij kan vandaag een belangrijke stap zetten naar de triple op het onderdeel keirin. Lavreysen rijdt de kwalificatie. Die begint om vijf uur.
  • De tweelingzussen Noortje en Bregje de Brouwer (Goirle) hebben een goede uitgangspositie om bij het synchroonzwemmen een medaille te pakken. Vandaag kunnen ze het afmaken bij het duet tijdens de vrije kür. De eerste zwemmers starten om half acht.
  • De snelste Nederlandse vrouwen over 400 meter snelden gisteren met onder anderen Eveline Saalberg (Vessem) als loper naar de finale. Die begint vandaag om kwart over negen en Saalberg maakt opnieuw kans om te lopen. Femke Bol deed gisteren niet mee, maar is in de finale wel van de partij. Anne van de Wiel (Breda) maakt ook deel uit van de ploeg, maar ze zal waarschijnlijk reserveloopster zijn.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Lees hier hoe de Brabanders zaterdag presteren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!