Honden achtergelaten in snikhete campers bij Efteling, politie tikt raam in

10 augustus om 16:48 • Aangepast 27 augustus om 02:02
nl
Op de parkeerplaats van de Efteling heeft de politie zaterdagmiddag twee honden bevrijd die daar waren achtergelaten in twee campers. Terwijl de baasjes van de honden zich in het park vermaakten, zaten de honden hijgend in de campers. Toen de politie deze openbrak, was de temperatuur binnen al opgelopen tot 35 graden.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De honden werden ontdekt door de beveiliging van de Efteling. “We zijn daar altijd erg alert op”, vertelt een woordvoerder. In het reglement van het park staat ook dat het verboden is om honden achter te laten. “We hadden in de gaten dat deze honden in die campers zaten. Toen dat te lang duurde, is de politie ingeschakeld.”

“De eigenaren zullen vanzelf zien dat de campers zijn opengebroken."

In de ene camper was het 30 graden toen de politie aankwam. In de andere camper was de temperatuur toen al opgelopen tot 35 graden. Hoewel de honden er volgens de agenten nog prima uitzagen, waarschuwt de politie dat het ook anders had kunnen afgelopen. “Het kan dodelijk zijn om dieren in een afgesloten voertuig achter te laten met dit weer.”

De honden zijn naar een asiel in de buurt gebracht, waar de baasjes ze kunnen ophalen. “De eigenaren zullen vanzelf zien dat de campers opengebroken zijn door ons. Ze kunnen zelf contact leggen met de beveiliging van het park, die ervan af weet”, zo laat de politie weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!