Willem II neemt punt mee uit de Kuip in eerste eredivisiewedstrijd

10 augustus om 18:55 • Aangepast 27 augustus om 02:04
Willem II heeft zich zaterdagmiddag in zijn eerste eredivisiewedstrijd na twee jaar van zijn beste kant laten zien. De gepromoveerde club knokte zich tegen Feyenoord in de slotfase naar een gelijkspel. In de laatste minuten voor het eindsignaal profiteerden de Tilburgers van een fout van doelman Timon Wellenreuther van de thuisclub en werd het 1-1.
Profielfoto van Rochelle Moes

In het begin van de wedstrijd kwam Willem II op een achterstand. De Rotterdammers waren sterker dan Willem II, maar scoorden via Antoni Milambo uiteindelijk slechts één keer. Hij opende in de twaalfde minuut de score voor de thuisploeg.

Kansen laten liggen
De club uit Rotterdam liet, met name na rust, veel kansen liggen om verder uit te lopen. Giménez was direct na de aftrap gevaarlijk en in de 52e minuut hield keeper Thomas Didillon-Hödl de Mexicaanse topschutter van scoren af. Ook Dávid Hancko was na een uur spelen dicht bij een tweede treffer voor de thuisploeg. Alle kansen bleven onbenut en daarmee kwamen de Tilburgers goed weg.

Willem II profiteerde in de slotfase toen doelman Wellenreuther in de fout ging. Kyan Vaesen wist gelijk te maken.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd vond er nog een mooi moment bij Willem II plaats. De 16-jarige Jens Mathijsen maakte in de slotfase zijn debuut bij de tricolores. Jens is de zoon van Joris Mathijsen, voormalig speler en technisch directeur van de Tilburgse club en oud-international.

Technische problemen met VAR
Na rust moest scheidsrechter Dennis Higler het zonder de hulp van de VAR (videoscheidsrechter) doen. Vanwege technische problemen konden de beelden niet worden bekeken, zo maakte de KNVB na de wedstrijd bekend.

Supporters van Feyenoord reageerden op X verontwaardigd, omdat hun club in de tweede helft geen strafschop kreeg. Ook bij enkele andere momenten kon de scheidsrechter niet naar de zijlijn toe om beelden terug te kijken.