Olympisch zilver voor Cathelijn Peeters met estafettevrouwen

10 augustus om 22:32 • Aangepast 27 augustus om 02:00
nl
Na goud heeft Cathelijn Peeters zaterdagavond met de Nederlandse estafetteploeg op de Olympische Spelen ook een zilveren plak op de 4x400 meter bemachtigd. De Dongense wist samen met haar teamgenoten Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Femke Bol een Nederlands record van 3.19,50 minuten neer te zetten. Genoeg voor de tweede plek.
Profielfoto van Rens Knapen
Geschreven door

Peeters viel eerder in de prijzen op de Olympische finale op de 4x400 meter met de gemengde Nederlandse estafetteploeg. Toen liep ze niet mee in de finale waar de ploeg goud won. Maar door haar prestaties in de halve finale heeft ze toch een flinke bijdrage geleverd aan de overwinning.

Peeters liep in de halve finale mee als slotloper in de series als vervanger voor Femke Bol, die uit moest rusten. Voor die prestatie kreeg ze maandagavond een gouden medaille omgehangen. Nu komt daar nog een zilveren plak bij.

Deze zaterdagavond mocht Peeters wel lopen. Ze nam de plaats in van Eveline Saalberg uit Vessem, die mee had geholpen bij de plaatsing voor de finale. Dat betekende dat ook Saalberg een zilveren medaille kreeg.

Zilver voor Eveline Saalberg, tweede van links, en Cathelijn Peeters, tweede van rechts (foto: ANP).
Zilver voor Eveline Saalberg, tweede van links, en Cathelijn Peeters, tweede van rechts (foto: ANP).

Vorig jaar veroverden de estafettevrouwen in Boedapest de wereldtitel. In juni bemachtigde de ploeg ook al de Europese titel. Ook toen vormden Peeters, Klaver, De Witte en Bol het team. Hierdoor werden ze toen voor de tweede keer op rij verkozen tot Sportploeg van het Jaar.

DIT WIL JE OOK LEZEN:

Goud voor Cathelijn Peeters na glansrol in aanloop naar estafettefinale

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!