Deze Brabanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen

11 augustus om 07:00 • Aangepast 27 augustus om 02:01
nl
Zelfs op de laatste dag van deze Olympische Spelen zijn er medaillekansen. En wel bij het baanwielrennen. De kandidaten? Harrie Lavreysen uit Luyksgestel en Hetty van de Wouw uit Kaatsheuvel. Beiden hebben al bijgedragen aan de Nederlandse medailleoogst.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
  • Hetty van de Wouw komt als eerste in actie. Zij plaatste zich gisteravond overtuigend voor de halve finale van de sprint. Deze wedstrijd wordt vanaf twintig minuten over elf gereden. De volgende tegenstandster van de olympisch debutante is de Duitse Lea Friedirch, die de afgelopen drie WK's het zilver pakte. Van de Wouw won op de wielerpiste van Saint-Quentin-en-Yvelines al zilver op de keirin.

LEES OOK: Dag 15 Olympische Spelen: zilver voor Peeters, synchroon-tweeling derde

  • Waar Van de Wouw verrassend goed voor de dag komt, is het bijna normaal dat Harrie Lavreysen blijft winnen. Gisteravond was hij ook op de keirin ongenaakbaar. Eén ritje was voor de topfavoriet genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinales die vanmorgen om halftwaalf beginnen. Lavreysen kan zijn bijnaam 'Hattrick Harry' eer aan doen. Op de WK's van Berlijn (2020) en Roubaix (2021) slaagde hij daar al in. Winst in Parijs op de keirin maakt hem bovendien tot succesvolste olympiër aller tijden bij de mannen met dan vijf gouden medailles.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.