Van de Wouw grijpt net naast sprintbrons: 'Meer zat er niet in vandaag'

11 augustus om 13:22 • Aangepast 27 augustus om 02:02
nl
Baanwielrenster Hetty van de Wouw uit Kaatsheuvel heeft zondag net naast een bronzen olympische plak op de sprint gegrepen. De 26-jarige Hetty 'Raketty', zoals haar bijnaam luidt, verloor de strijd om brons in twee heats van de Britse Emma Finucane, de wereldkampioen op dit onderdeel. "Je wil niet vierde worden, maar dit is alles wat erin zat vandaag", zei ze na afloop.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Begin van de week verraste Van de Wouw nog met zilver op de keirin. Zondag had ze na een intensieve week niet meer de kracht om een medaille te veroveren op de sprint.

"Ik merkte gewoon dat ik niet goed genoeg herstelde. De races waren snel achter elkaar, terwijl je weet dat je niet helemaal fris meer bent. En terwijl je weet dat zij een van de snelste rensters is", verwees Van de Wouw naar haar tegenstander in de strijd om brons, Finucane. "Zes wedstrijddagen achter elkaar en elke keer weer vol gas gaan, dat put je lichaam gewoon uit. Ik kwam niet eens meer in de buurt."

Van de Wouw werd donderdag tweede op de keirin. Ze wordt zondag nog gehuldigd en wil ook de sluitingsceremonie bijwonen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Baanwielrenster Van de Wouw pakt zilveren medaille in keirin

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!