Video

Vrouw (74) overlijdt nadat ze onder achteruitrollende auto terechtkomt

11 augustus om 14:49 • Aangepast 27 augustus om 02:04
nl
Een 74-jarige vrouw uit Deurne is zondagmiddag overleden toen ze onder haar eigen auto terechtkwam. Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval. De vrouw parkeerde haar auto bij thuiskomst op haar oprit en is kort daarna onder de achteruitrollende auto terechtgekomen.
Profielfoto van Rens KnapenProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde aan de Deltasingel. De auto stond geparkeerd op de oprit van een huis en verschillende omstanders zagen het ongeluk gebeuren. De politie, ambulance en brandweer waren massaal aanwezig, maar konden niets meer voor de vrouw doen.

De buurvrouw van het slachtoffer vertelt dat het gaat om een oudere vrouw die er alleen woonde. De buurvrouw heeft niet gezien hoe het is gebeurd, maar zag later wel hoe de politie de auto naar voren rolde, toen de vrouw werd bevrijd.

"We hebben de motor stilgezet."

Roel reed zondag samen met zijn vriendin langs de oprit waar het gebeurde, toen hij 'iets' onder de auto zag liggen. "We hadden niet meteen door dat het iemand was die daar lag", vertelt hij. "We zagen wel armen en benen, maar dachten in eerste instantie dat het een pop was of iemand die olie uit de auto liet lopen."

Dat er iets niet in orde was, had het stel vrij snel door. Toen ze een kijkje gingen nemen, bleek al gauw dat een vrouw onder de auto lag. "We hebben de draaiende motor stilgezet en de handrem erop gezet. De auto vooruitduwen leek ons geen goed idee, je weet niet wat voor verdere schade dat oplevert. We hebben de politie gebeld en zijn het af gaan wachten."

"Ik voelde me machteloos."

Toen de hulpdiensten arriveerden, werd de auto vooruit geduwd. Medewerkers van de ambulance keken nog of de vrouw kon worden gereanimeerd, maar ze konden niets meer voor haar doen. Het aanzicht heeft veel indruk op de man gemaakt. "Je ziet wel armen en benen, maar op een hele rare manier. Ik sta hier met gemengde gevoelens. Ik voelde me machteloos toen we het zagen gebeuren. En nu, nu weet ik het eigenlijk niet zo goed."

Naast de politie waren de brandweer en drie ambulances aanwezig. De traumahelikopter is opgeroepen, maar uiteindelijk doorgevlogen toen bleek dat het slachtoffer al was overleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!