Linda's koffers bleven achter op vliegveld: 'Pas over twee dagen terug'

11 augustus om 20:59 • Aangepast 27 augustus om 02:02
nl
Wat een zorgeloze start van haar vakantie leek, eindigde in een flinke teleurstelling voor de 38-jarige Linda Langenhuizen en haar gezin uit Son. Toen ze zondagmiddag landden in Griekenland bleek hun bagage achter te zijn gebleven op Eindhoven Airport. Pas toen ze bij de bagageband in Thessaloniki stonden te wachten, kregen ze het slechte nieuws te horen. "Van de zotte."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Op het eerste oog leek er zondag geen vuiltje aan de lucht, vertelt Linda. "We zouden rond half een 's middags vliegen. De borden gaven geen vertraging aan en dus begonnen we met boarden."

Aangekomen bij het vliegtuig moesten Linda, haar man Dimitris en hun vierjarige zoontje Rakis in een lange rij achteraan sluiten. "We stonden ruim een uur midden in de zon te wachten. Dat is niet fijn met een klein kind", vertelt ze. Er bleken geen voorzieningen voor handen voor een invalide man. "Een man in een rolstoel naast ons zei dat we moesten wachten, omdat de lift waarmee hij het toestel in moest niet gebracht kon worden."

"De medewerker vertelde in het Grieks dat alle bagage achter was gebleven."

Met iets meer dan een uur vertraging kon het vliegtuig vertrekken richting Thessaloniki in Griekenland. Linda en haar gezin hadden er toen nog geen weet van dat hun bagage helemaal niet mee was gegaan.

"We stonden al zeker twintig minuten bij de bagageband toen er opeens een Griekse vrouw van de luchthaven naar de band kwam", vertelt ze. De medewerker van de luchthaven vertelde eerst in het Grieks dat alle bagage achter was gebleven op Eindhoven Airport. "Mijn man is Grieks dus wij kregen het direct mee. Daarna vertelde ze het in het Engels."

"Een oud stel raakte behoorlijk in paniek."

Toen kregen de meeste Nederlanders door wat er aan de hand was, maar niet allemaal. "Een ouder stel dat geen Engels kon, raakte behoorlijk in paniek toen wij het nieuws deelden. Wij dachten alleen maar, hoe kan je een vliegtuig zonder bagage laten vertrekken?"

Ook de communicatie vindt Linda slecht. "We hebben er best begrip voor dat er personeelstekort is. Dat is tegenwoordig in iedere branche. Maar mensen na twintig minuten wachten bij de band vertellen dat de bagage achter is gebleven? Dat is van de zotte."

Linda is met haar gezin op bezoek bij de familie van haar man in het dorp Rachi Artas. Zij wonen ruim drie uur rijden van het vliegveld in Thessaloniki. Pas toen ze al een paar uur op hun bestemming waren, kregen Linda en haar man iets van Ryanair te horen.

"De bagage wordt pas dinsdagavond gebracht."

"Ze mailden met excuses en vertelden dat de bagage morgenavond aankomt op Thessaloniki. Dan wordt het dinsdag met de bus naar onze bestemming gebracht, waar we de bagage bij het busstation kunnen ophalen", vertelt ze.

Dat betekent alleen dat het gezin ruim twee dagen zonder bagage zit. "De winkels zijn op zondagavond dicht in Griekenland, dus we moeten morgenvroeg wat kleren en toiletspullen kopen. Vooral slippers, want mijn voeten zweten inmiddels behoorlijk", lacht Linda.

Ze beseft dat zij het geluk hebben dat ze bij familie verblijven. "Ik heb dezelfde maat als mijn schoonzus dus misschien kan ik iets van haar lenen", zegt ze. "Als je echt op vakantie bent, heb je helemaal niks. Ik hoop dat we de gemaakte kosten vergoed krijgen, maar ik ben er bang voor."

Toch laat het gezin hun vakantie niet verpesten. "We lachen er maar om en we moeten nog maar zien of de bagage er dinsdagavond echt is. Wij gaan nu in ieder geval genieten."

DIT WIL JE VAST OOK LEZEN:

Honderden vakantiegangers zonder bagage op bestemming door personeelstekort

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.