Video

Motorcrosser Brian Bogers komt goed weg na crash: 'Geluk aan mijn kant'

11 augustus om 22:12 • Aangepast 27 augustus om 02:02
nl
Het was zondag flink schrikken voor MXGP-motorcrosser Brian Bogers uit Eindhoven. Hij crashte bij de Grand Prix in Uddevalle in Zweden. Tegen het einde van de eerste manche reed hij van een bult. De motorcrosser kwam wonder boven wonder met de schrik vrij. "Ik mag van geluk spreken", zei hij na afloop van de wedstrijd.

Dat het in de MXGP, het hoogste niveau in de motorcross, binnen een fractie van een seconde fout kan gaan, ondervond Bogers zondag. "Ik maakte een klein foutje waardoor ik iets te veel naar links ging, waar modder lag. Daardoor gingen mijn wielen glijden en spinnen en schoot ik van de baan."

Op beelden die vanaf het stuur van een crosser achter Bogers werden gemaakt, is te zien dat hij een flinke val van de bult maakt. "Toen ik in de lucht hing, had ik schrik. Ik zag het stuk dat ik nog naar beneden moest", vertelt hij. "Ook de mensen in het publiek die het zagen, zeiden dat ik van geluk mag spreken dat ik nog normaal rondloop. Ik had het geluk aan mijn kant."

"We hebben voor mijn eigen veiligheid gekozen."

Ondanks dat Bogers met de schrik vrijkwam, startte hij niet in de tweede manche. "Mijn nek is stijf en met een normale positie op de motor kan ik mijn nek niet goed omhoog houden. We hebben daarom voor mijn eigen veiligheid gekozen en besloten niet te starten in de tweede manche."

Dat heeft geen grote gevolgen voor de stand. Bogers staat elfde in het algemeen klassement. "Komende week ga ik rusten en mijn nek losmaken en dan kunnen we in september weer aan de gang."

Jeffrey Herlings uit Oploo werd in Zweden derde. Ook in het algemeen klassement behoudt hij die positie. Een fikse tegenvaller voor de vijfvoudig wereldkampioen. "Ik kijk niet heel positief terug op deze GrandPrix. Ik sta wel op het podium, maar ik denk dat ik de titel dit weekend wel zo goed als verloren ben."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

MXGP-motorcrosser Roan van de Moosdijk na 3 maanden alweer ontslagen

Motorcrossers in spanning over nieuw seizoen: 'Straks moet ik baan zoeken'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!