Liveblog

112-nieuws: vrouw geschept in Steenbergen • tak valt op fietspad

12 augustus om 12:51 • Aangepast 28 augustus om 02:08
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.48

Vrouw geschept

Een vrouw is vanavond rond tien uur aan de Vestinghlaan in Steenbergen geschept door een auto. De vrouw, vermoedelijk een voetgangster, is zwaargewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder is aangehouden en de omgeving afgezet. Het betrokken voertuig kwam tot stilstand tegen een hekwerk.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.26

Grote tak breekt af en valt op fietspad

De brandweer van Cuijk is vanavond omdat een grote tak op de Millseweg in Beers terecht was gekomen. De grote tak brak en viel op het fietspad. De brandweer heeft de tak kort gezaagd en het fietspad weer vrijgemaakt. Het hout is direct afgevoerd.

Foto: Saskia Kusters/Persbureau SK-Media/SQ Vision)
Foto: Saskia Kusters/Persbureau SK-Media/SQ Vision)
Foto: Saskia Kusters/Persbureau SK-Media/SQ Vision)
Foto: Saskia Kusters/Persbureau SK-Media/SQ Vision)
18.10

Verdachte situatie in Eindhoven

De politie spreekt via Burgernet van een 'verdachte situatie' op de Esperenkamp in Eindhoven. Hierbij gaat het om een jongen van 16 jaar. Hij is licht getint, heeft een snor en een kort kapsel. Hij draagt een rood shirt met grijze streep, een witte broek en zwarte schoenen. De politie vraag om de jongen niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.
UPDATE: De jongen is nog niet aangetroffen en de politie zoekt verder.

14.57

File na ongeval op de A58

Na een ongeval op de A58 is vlak voor Tilburg alleen de vluchtstrook beschikbaar vanuit Eindhoven. Twee rijstroken zijn dus gesloten. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het verkeer heeft richting Tilburg ongeveer een uur vertraging. Het is nog onbekend wanneer een rijstrook vrijgegeven kan worden.
De ANWB adviseert om te rijden via Den Bosch over de A2 en A65.

Wachten op privacy instellingen...
14.04

Man valt door dak

Een man is vanmiddag door het dak van een schuur gevallen aan de Waardhuizen in het dorpje Waardhuizen. De man is met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees hier meer.

12.40

Mishandelaars gezocht

De politie is op zoek naar drie mannen die 14 juni mensen zonder aanleiding zwaar mishandelden in een eetgelegenheid aan het Stratumseind in Eindhoven. Dit gebeurde rond halftwee 's nachts. Een slachtoffer liep hierbij een gebroken kaak op, bij een ander schoot de schouder uit de kom.

Foto: Instagram wijkagenten Helmond binnenstad
Foto: Instagram wijkagenten Helmond binnenstad

De politie vraagt de verdachten zichzelf te melden. "Zo niet, dan ben je binnenkort te zien in Bureau Brabant."

12.27

ANWB over hitte: zet airco niet te laag en haal accu uit e-bike

Ga voorzichtig om met de airco in je auto vandaag, adviseert de ANWB. "Zet 'm niet té hard aan, maar zorg ervoor dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten binnen een graad of zes is", vertelt een woordvoerder. Zo voorkom je een 'klap in het gezicht' bij het uitstappen. Daarnaast geldt het advies om een paraplu in je auto mee te nemen, voor het geval je met autopech in de brandende zon langs de weg komt te staan.

"Bij hitte hebben auto's eerder last van pech, omdat accu's sneller slijten bij hoge of lage temperaturen", vertelt de woordvoerder. Dit geldt ook voor de accu's van e-bikes. "Haal de accu daarom het liefst uit de fiets en houd deze in de schaduw, zodat deze koel blijft. Als de accu niet uit je fiets kan, zet de fiets dan in de schaduw."

De wegenwacht heeft in verband met de verwachte drukte op de weg en de hiermee gepaarde verhoogde pechverzoeken vandaag extra mensen paraat staan.

De ANWB raadt weggebruikers aan om vandaag niet tijdens de heetste uren van de dag de weg op te gaan en de auto indien mogelijk altijd in de schaduw te parkeren. "Leg een zonnescherm op de voorruit van de auto, om de ergste warmte buiten te houden." De woordvoerder laat weten dat de zonneschermen de afgelopen tijd 'ontzettend veel verkocht zijn'.

11.18

Defecte trein op spoor

Tussen Eindhoven Centraal en Roermond reden vanochtend korte tijd minder treinen vanwege een defecte trein. Rond halftwaalf was het probleem opgelost. Sinds twaalf uur rijden de treinen hier weer volgens schema.

10.35

Ongeluk op N69

Verkeer op de N69 van het Belgische Neerpelt richting Veldhoven moest enige tijd rekening houden met een file voor de afrit Bergeijk-Borkel. Daar gebeurde een ongeluk. De afsluiting leidde rond halfelf tot een drie kilometer lange file vanaf de Belgische grens. De vertraging bedroeg op dat moment een klein halfuur. Inmiddels is de weg weer vrij.

09.54

Kapotte auto op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Tilburg richting Eindhoven was tot halfelf vanochtend afgesloten bij Oirschot. Daar stond een kapotte auto. De afsluiting leidde rond kwart over tien 's ochtends tot een tien kilometer lange file vanaf Moergestel, goed voor rum twintig minuten vertraging.

09.12

Man overvallen in Hoogerheide

Aan de Putseweg in Hoogerheide in afgelopen nacht een man thuis overvallen. Dat meldt de politie vanochtend. De man is 'vermoedelijk lichtgewond' geraakt, zegt een woordvoerder.

Lees hier meer.

07.03

Oprit A4 dicht

Op de A4 van Rotterdam richting Antwerpen was vanochtend korte tijd bij Bergen op Zoom-Zuid de oprit dicht. Daar stond een kapotte vrachtwagen. Er ontstond daardoor een file vanaf Bergen op Zoom-Noord. Sinds kwart over zeven vanochtend is de oprit weer te gebruiken.

06.33

Kapotte vrachtwagen op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem was vanochtend een tijd lang afgesloten bij Werkendam vanwege een kapotte vrachtwagen. Door de afsluiting ontstond een file. Die was rond kwart voor acht 's ochtends negen kilometer lang en begon bij Geertruidenberg. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt ruim een halfuur.

Afbeelding: X/ANWB Verkeersinformatie
Afbeelding: X/ANWB Verkeersinformatie
05.57

Brand op veranda camping Molenschot

Op een camping in Molenschot woedde afgelopen nacht brand op een veranda. Dat meldt de brandweer. Hoe het vuur is ontstaan, is niet naar buiten gebracht.

Foto: Instagram brandweer Rijen
Foto: Instagram brandweer Rijen
04.39

Dakloze op kruising

De politie Boxtel-Vught-Gestel was afgelopen nacht druk bezig met een dakloze die overlast veroorzaakte. De dakloze zat midden op een kruising. De agenten hebben de dakloze aangeboden naar een nachtopvang te gaan, maar die weigerde dit. Daarop vroegen de agenten de dakloze om in ieder geval niet meer op zo'n gevaarlijke plaats te gaan zitten.

Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
02.30

Vernieling defibrillator in Vught

In Vught is afgelopen nacht iemand aangehouden na het vernielen van een defibrillator. Die AED hing in een kastje aan het gemeentehuis. De dader had onder meer gebruik gemaakt van het handdoekje en het verband in het kastje, laat de politie weten.

Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!