Nog meer gedupeerden melden zich na het tanken van de verkeerde brandstof

12 augustus om 09:15 • Aangepast 28 augustus om 02:03
nl
Nog meer mensen zijn de dupe van het tanken van verkeerde brandstof bij benzinestation TinQ Berlicum aan Het Gewat in Middelrode. Door een foutje zat er het eerste weekend van augustus diesel in de tanks van Euro 95 en Superplus 98. Zeker 26 bestuurders hebben zich nu met schade gemeld bij de keten, die werkt aan een ‘hele mooie oplossing’ voor gedupeerden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Om wat voor oplossing het gaat, laat het bedrijf nog in het midden. Volgens woordvoerder Jeroen van der Marel verwacht Tinq dat nog meer mensen zich gaan melden. “We kunnen de gedupeerden moeilijk traceren omdat we hun gegevens niet hebben, maar we hopen en verwachten dat nog meer klanten zich bij ons gaan melden deze week.”

Menselijke fout
De fout werd ontdekt doordat een klant een klacht had ingediend bij TinQ. De automobilist had benzine getankt, maar de auto werkte daarna niet meer goed. "Alle signalen gaan dan op rood", vertelde de woordvoerder eerder. Het tankstation werd direct afgesloten.

Medewerkers zijn naar het pompstation gegaan te controleren wat er aan de hand was. Ze namen monsters van de brandstof en ontdekten zo dat er diesel in de benzinetanks terecht was gekomen. "Het gaat om een menselijke fout", aldus Van der Marel. Die gebeurde tijdens het aanvullen van de brandstof.

"We doen jaarlijks zo'n veertigduizend lossingen bij onze stations en hebben daar strakke protocollen voor. Maar deze chauffeur heeft een foutje gemaakt. Dat kan gebeuren, het blijft mensenwerk. Maar we zijn er natuurlijk niet zo blij mee."

Oproep
Ben jij een van de gedupeerden? Laat het ons weten via [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!