Video

Geen betere plek dan dit strandje op deze 'belachelijk warme' dag

12 augustus om 16:48 • Aangepast 28 augustus om 02:05
nl
Op de tot nu toe warmste dag van het jaar zoeken we, wanneer we vrij zijn, massaal verkoeling. Zo is het druk bij het kleine strand van recreatiegebied De Heide in Bergen op Zoom. Suppers, zwemmers en zonaanbidders genieten er van zon én water.

Met een schep is Tygan (11) in de weer aan de rand van het water. "Ik zoek naar zeldzame en oude dingen, maar soms glipt het van mijn schep", legt hij uit. Zijn meest bijzondere vondst: een dode zoetwaterkreeft, maar die gooide hij snel terug. "Die was vlijmscherp."

Zo'n warme dag als maandag zegt hij niet eerder te hebben meegemaakt. Maar hij is er blij mee. "In Nederland is het altijd koud met regen, nu is het eindelijk zonnig. Zeker bij strand of zwembad is het fijn. En overgooi jezelf anders met ijsklonten", luidt zijn advies.

Op deze warme dag zoeken we massaal verkoeling (foto: Omroep Brabant).
Op deze warme dag zoeken we massaal verkoeling (foto: Omroep Brabant).

De 43-jarige William geniet ook van de warmte. "Van mij mag het zo blijven. We blijven hier de hele dag zodat de kinderen lekker kunnen zwemmen, dan hebben wij het ook naar ons zin. Maar ik vrees dat de warmte niet lang meer aanhoudt en dat we weer regen krijgen", is hij sceptisch.

"Vanochtend heb ik al gesport. Nu is het tijd om te genieten."

Dusan (10) zit op een opblaasbare groene krokodil. Hij noemt het 'belachelijk warm'. "Maar het is wel lekker om met de krokodil op het water te spelen." Hij wil voorlopig dan ook niet weg bij het water.

Dat geldt ook voor Patricia die van haar eerste vakantiedag deze zomer geniet. "Ik blijf hier de hele dag zitten. Veel anders kun je niet doen op zo'n warme dag. Vanochtend heb ik al gesport. Nu is het tijd om te genieten."

Carlijn (28) blijft ook tot de avond op het strandje. Ze heeft een eigen hondenuitlaatservice. "Maar in mijn voorwaarden staat dat vanaf 25 graden een hitteprotocol geldt, vanaf die temperatuur laat ik ze niet meer uit. Die hitte is voor honden niet fijn. Ik ga tussendoor even de katten van een klant eten geven en de rest van de dag, kan ik zonnen."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Tropische hitte: tot laat in de avond rond de 30 graden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!